Pleci din țară mai mult de 6 luni? Trebuie să anunți Fiscul!

de Iulia Iancu , 06 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 10:33, 06 noiembrie 2017
Pleci din țară mai mult de 6 luni? Trebuie să anunți Fiscul!

Românii care intenționează să plece din țară pentru mai mult de șase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendați dacă nu notifică Fiscul în prealabil. Notificarea trebuie făcută prin completarea și depunerea unui chestionar de rezidență fiscală.  Amenda pentru nedepunerea în timp util a chestionarului respectiv va fi, din prima zi a anului viitor, între 50 și 100 de lei.

Obligația de notificare a intenției de a pleca din România pentru mai bine de jumătate de an nu este nouă în legislația autohtonă, însă recent a fost reglementată, prin ordonanță a Guvernului, o amendă pentru cei ce o omit. Concret, amenda pentru nedepunerea în timp util a chestionarului respectiv va fi, din prima zi a anului viitor, între 50 și 100 de lei.

Obligația de a depune ghidul o au persoanele fizice care pleacă din România pentru o perioadă sau mai multe perioade de ședere în străinătate care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive. La fel, trebuie să depună chestionarul și persoanele fizice care sosesc în România și au o ședere în statul român o perioadă sau mai multe perioade care depășesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat.

 

Comentarii

 • s

  07 noiembrie 2017 13:18

  POATE FISCUL CU GUVERNUL SA SCOATA CE LEGE VREA !!! ROMANII NU VOR ANUNTA FISCUL CAND PLEACA IN STRAINATATE, ISI BAGA ALUP IN STATUL ROMAN SI IN FISC.

  raspunde comentariului
 • escobar

  07 noiembrie 2017 10:12

  "foamea" de BANI LUATI CU JAPCA ii face pe neocomunisti sa RECIDIVIEZE cu aceasta AMENDA....PONTA a "introdus" ABERATIA de "plata a CASS de persoane FARA VENITURI"scoasa de CiolosTEHNOCRATI "TOTI "TREBUIAU sa depuna o declaratie pana in 15 ianuariezile lucratoare erau DOAR sapte zile,altfel primeau aceiasi AMENDA de 50-100 lei.....disperarea INCAPABILILOR se "manifesta" prin amenzi si JAPCA !!!!

  raspunde comentariului
 • Panama

  07 noiembrie 2017 7:24

  Poate fiscul din tara respectiva, altfel multi nu se vor mai intoarce si vor renunta la cetatenia romana ca pe vremea lui Ceausescu.

  raspunde comentariului
 • Gogosharu Clamparu

  07 noiembrie 2017 0:58

  Asta-i valabil numai pentru prostime....ca SRI-stii borfasi in frunte cu banditul Coldea si frat-su fugaru Ghita fugit ca Pacepa de mai mult de 6 luni in neant cu miliardele furate....

  raspunde comentariului
 • Costel Ciacaru

  06 noiembrie 2017 22:12

  Deci....daca plec in vacanta in jurul lumii - mai mult de 180 de zile trebuie sa anunt Faimosul Fisc? Lol

  raspunde comentariului
 • din italia

  06 noiembrie 2017 18:27
 • uite acus

  06 noiembrie 2017 17:36

  uite acus pierd o zi sa stau la cozi la fisc sa depun un formular pentru o amenda de 100 de monezi

  raspunde comentariului
 • persanu

  06 noiembrie 2017 15:51

  Doamna Iulia Iancu... stat si tara nu este tot una. E drept ca majoritatea confunda statul cu notiunea de tara.Dar in cazul dvs ma zgarie pe ureche "...și au o ședere în statul român...". Parca vad strainii cazati la Cotroceni, Palatul Victoria sau la Casa Poporului. Tin minte ca la campionatul mondial, un ilustru comentator zicea "reprezentativa de fotbal a statului Chile". Pare a fi doar un mic cretinism dar la noi e o totala confuzie a notiunii de stat. Stat e si primaria si fiscul si institutiile publice, tara etc etc. Absolut tot e stat. Subliminal induce prostimii notiunea ca statul este omniprezent etc etc

  raspunde comentariului
 • Bacalu

  06 noiembrie 2017 11:54

  Numai informatii de cakat la RL.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design