15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPetre Roman pierde definitiv procesul cu ANI. Magistrații l-au declarat incompatibil

Petre Roman pierde definitiv procesul cu ANI. Magistrații l-au declarat incompatibil

Fostul deputat Petre Roman a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) de incompatibilitate. Decizia este definitivă după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că el a depus prea târziu acțiunea în instanță.

Inițial, Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză lui Petre Roman. Decizia Curții de Apel București a fost însă anulată de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a admis joi recursul ANI și a decis că Petre Roman a depus prea târziu acțiunea în instanță.

"Admite recursul declarat de pârâta Agenția Națională de Integritate împotriva sentinței civile nr. 1.390 din 22 aprilie 2016 a Curții de Apel București — Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal. Casează sentința civilă recurată și rejudecând: Admite excepția tardivității formulării contestației, invocată de pârâtă prin întâmpinare. Respinge contestația formulată de reclamantul Petre Roman împotriva Raportului de evaluare nr.10.447/G/II/12.03.2014 întocmit de pârâta Agenția Națională de Integritate, ca tardiv formulată. Definitivă", se arată în decizia instanței supreme.

În martie 2014, ANI a anunțat că Petre Roman se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deținea, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată.

Inițial, Petre Roman a contestat raportul întocmit de ANI, însă a greșit instanța unde trebuia să deschidă procesul. El a depus contestația la Tribunalul București, dar trebuia să o înainteze la Curtea de Apel București.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă