10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste o mie de incendii, stinse de pompierii militari în ultima săptămână

Peste o mie de incendii, stinse de pompierii militari în ultima săptămână

Peste o mie de incendii au fost stinse de pompierii militari în ultima săptămână, iar echipajele SMURD au asistat medical 5.600 de persoane, a anunțat duminică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Referitor la acțiunile de prevenire, în perioada 20-25 martie, inspectorii au continuat activitățile de îndrumare și control, pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la instituții publice și operatori economici din diverse domenii de activitate (comerț, alimentație publică, turism, de agrement etc.). Astfel, personalul specializat a desfășurat 897 controale la nivel național, în urma cărora au fost aplicate 2.198 sancțiuni contravenționale (253 amenzi și 1.945 avertismente), în cuantum de peste 333.800 lei, au informat reprezentanții IGSU.

De asemenea, în perioada menționată, la nivel național s-au făcut 926 de acțiuni pentru educarea preventivă, pregătirea și verificarea adoptării măsurilor de protecție a populației privind modul de comportare specific tipurilor de risc. Concomitent cu activitățile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat 1.874 acțiuni de recunoaștere în teren pentru a stabili modul de intervenție în cazul producerii unor eventuale situații de urgență.

Conform comunicatului dat publicității de IGSU, în plan operațional, în perioada 20-25 martie, au fost făcute 7.474 de intervenții la nivel național, salvatorii fiind solicitați la 1.064 de misiuni de stingere a incendiilor, 5.781 de acțiuni SMURD (5.755 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 26 de misiuni de descarcerare), respectiv 629 pentru deblocare/salvare și protecție a comunităților.

De asemenea, în cele șase zile, 5.674 de persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 51 de persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă