19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPeste 550 de persoane au necesitat ajutor medical, în timpul festivalului NEVERSEA

Peste 550 de persoane au necesitat ajutor medical, în timpul festivalului NEVERSEA

Sute de persoane au avut necesitat asistenţă medicală de urgenţă în timpul celor trei zile ale Festivalului NEVERSEA, organizat la malul marii. Ele au primit ajutor de la paramedici şi voluntari ISU, potrivit Mediafax.

Potrivit IGSU, în fiecare zi a festivalului NEVERSEA, peste 110 pompieri, paramedici şi voluntari au fost în gardă, iar la locul evenimentului au fost montate şi două spitale mobile, unde erau transportate, inclusiv cu şenilata, persoanele care acuzau diferite afecţiuni.

„Salvatorii aflaţi pe plajă au acordat prim ajutor calificat pentru 567 de persoane, care au semnalat probleme medicale, iar pentru 12 dintre acestea a fost asigurat transportul la unităţile spitaliceşti din municipiu. Atât pe timpul zilei, cât şi noaptea, echipe de salvatori formate din militari şi voluntari ISU au patrulat pe plajă şi în zonele unde s-au derulat concerte, pentru a ajuta persoanele cu diferite afecţiuni medicale”, precizează IGSU, într-un comunicat de presă.


Citește și:  O terasă de pe plaja Modern din Constanţa, închisă de Protecţia Consumatorilor, a fost redeschisă, sâmbătă, fără acordul autorităţilor. Agenţii de pază de la festivalul Neversea i-au interzis accesul şefului OPC Constanţa în zona unde se afla localul

O terasă aflată pe plaja Modern din Constanţa a fost redeschisă, fără acordul autorităţilor, după ce agenţii Protecţiei Consumatorilor au închis-o din cauza unor nereguli descoperite în urma mai multor controale.


Totodată, pompierii au aplicat amenzi de peste 70.000 de lei în urma sutelor de nereguli descoperite la diverse unităţi de cazare turistică, cluburi, baruri, discoteci şi amenajări temporare în timpul unor controale efectuate înainte şi în timpul festivalului NEVERSEA.

Astfel, în perioada 3 – 9 iulie, peste 70 inspectori de prevenire au derulat 47 de verificări la unităţi de cazare turistică, cluburi, baruri, discoteci şi amenajări temporare.

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă