VIDEO+FOTO. Demonstrație de forță pe Flancul Estic. 5.000 de soldați NATO și 500 de mașini de luptă participă la cel mai mare exercițiu militar din România, Noble Jump 2017

de Mihai Diac , 19 iunie 2017 - stire actualizata la ora 18:16, 19 iunie 2017

5.000 de militari din 11 state membre NATO, inclusiv 1.900 de luptători din cadrul Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF), se antrenează în aceste zile în poligonul Cincu din județul Brașov.

Militarii au la dispoziție 500 de mijloace tehnice, printre care se numără transportoare blindate, elicoptere și tancuri.

"NOJP17 este un exerciţiu cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli la care participă aproximativ 5.000 de militari din zece țări aliate. Exerciţiul va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan - RAP), în Bulgaria şi România", a anunțat Ministerul român al Apărării.

Exercițiul are ca scop antrenarea în comun a Forțelor Terestre. Dar pe parcursul acestuia, SUA vor oferi și sprijin aerian - similar celui din cadrul unui război real - asigurat cu elemente ale Brigâzii 12, care are în dotare elicoptere Apache, Black Hawk şi Chinook.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design