23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPeste 120 de clujeni au ajuns la spital din cauza muşcăturilor de...

Peste 120 de clujeni au ajuns la spital din cauza muşcăturilor de căpuşe

Peste 120 de persoane din judeţul Cluj s-au prezentat la spital, în intervalul 5-18 iulie, după ce au fost muşcate de căpuşe, Primăria organizând acţiuni de dezinsecţie în zonele unde s-au semnalat probleme, potrivit Mediafax.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Primăria organizează acţiuni în zonele unde s-au identificat focare de infestare cu căpuşe, în colaborare cu Spitalul de Boli Infecţioase şi o companie de dezinsecţie.

Acţiunile de dezinsecţie se fac în locuri în care s-au identificat mai multe cazuri de persoane muşcate şi s-a instituit un sistem de comunicare interinstituţională, prin care Spitalul transmite săptămânal municipalităţii care sunt zonele în care au fost muşcaţi de căpuşe pacienţii care s-au adresat serviciului de gardă, iar Primăria comunică mai departe firmei de dezinsecţie.

“Din listele comunicate de către Spitalul de Boli Infecţioase, în intervalul 5-18 iulie, 127 de persoane au fost muşcate de căpuşe şi au mers la spital. Dintre acestea, 26 au fost muşcate în municipiul Cluj-Napoca, restul în alte zone, în general în păduri (Făget, Băişoara, Someşul Rece, Beliş, Tarniţa)”, a spus Apostu.

Conform sursei citate, în Cluj-Napoca, majoritatea cazurilor au fost în Muzeul Satului, zona Hotel Napoca, zona Detunata, Parcul Dâmbu Rotund, lacul din Gheorgheni, zona Mănăştur (Arinilor, Clăbucet, Iezer, Tazlău), Pata Rât, în zona Zorilor, Parcul Babeş, Parcul Central, zona Cetăţuie-Gruia.

“Douăsprezece persoane au fost muşcate în grădinile proprii, fapt care arată încă o dată necesitatea dezinsecţiei şi pe proprietăţile private, nu numai pe domeniul public”, a spus Apostu. O companie specializată a intervenit în zonele menţionate cu dezinsecţie suplimentară, pentru a distruge focarele.

Cele mai citite

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă