14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPatru persoane din Argeș au ajuns la spital, din cauza căpușelor. Alte...

Patru persoane din Argeș au ajuns la spital, din cauza căpușelor. Alte cinci ar putea fi diagnosticate cu boala Lyme

Patru persoane din județul Argeș au fost diagnosticate cu boala Lyme, după ce au fost mușcate de căpușe. Alte cinci așteaptă rezultatele de laborator, după ce au acuzat stări de rău, informează B1 TV.

Un bărbat și o femeie din Pitești, o femeie din Țițești și o localnică din Bascov au acuzat dureri de cap, dureri musculare și articulare și lipsă de energie, astfel că s-au prezentat la medic, fiind diagnosticați cu boala Lyme.

Alte cinci persoane mușcate de căpușe se simt rău și așteaptă rezultatele de laborator pentru confirmarea bolii.

Totodată, în Timișoara, o fetiță de cinci ani a fost infectată cu bacteria Borrelia, din cauza lipsei dezinsecției la o grădina zoologică.

„Nu toate înțepăturile de căpușă produc boala, în primul rand. Dacă s-ar pune mâna pe carte, lumea ar ști, boala trebuie să fie înțeleasă în felul următor: căpușa transmite mai multe boli. Ea trebuie să stea pentru boala asta de care ne ferim cu toții câteva zeci de ore înfiptă”, a explicat directorul medical al Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, din Timișoara, Mihai Gafencu.

Dacă nu este tratată, boala Lyme poate duce la complicaţii severe: infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, și, în final, chiar la moartea pacientului. Pentru a transmite afecțiunea, căpuşele infectate trebuie să rămână ataşate de piele cel puţin 24 de ore.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă