15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPatru cetățeni francezi au fost opriți la granița României. Aveau la ei...

Patru cetățeni francezi au fost opriți la granița României. Aveau la ei hașiș, un steroid anabolizant, o ciupercă halucinogenă și un cartuș

Patru tineri francezi au fost opriţi la graniţa României, după ce doi dintre ei au încercat să intre în ţară având asupra lor aproximativ 18 grame de haşiş, iar asupra altor doi s-au găsit un steroid anabolizant şi o ciupercă halucinogenă, informează, miercuri, Mediafax.

Poliţiştii de frontieră din Moraviţa, judeţul Timiş, au observat, duminică, doi bărbaţi care intrau în România şi imediat o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului.

Cei doi cetăţeni francezi trecuseră ilegal graniţa din Serbia, motiv pentru care au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Moravita pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că unul dintre cetăţenii francezi avea un paşaport francez valabil, iar celalalt, Felix C., în vârstă de 23 ani, nu avea niciun document de identitate asupra sa.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra celor două persoane, asupra lui Felix C. au fost găsite aproximativ 18 grame de substanţă maronie, despre care tânărul a declarat că este haşiş pentru consum propriu.

De asemenea, tinerii au susţinut că au încercat să intre ilegal în România deoarece doreau să ajungă la un festival din vestul ţării, iar Felix C. nu avea documente de identitate pentru a face formalităţile de frontieră. Astfel, prietenul său, deşi putea să intre legal în România, s-a decis să-l însoţească şi să treacă ilegal frontiera.

În acelaşi timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moraviţa, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind într-o autorulotă, înmatriculată în Franţa, doi cetăţeni francezi, ambii în vârstă de 21 de ani, care s-au legitimat cu documentele personale.

În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport şi bagajelor au fost descoperite: un flacon cu un steroid anabolizant, şase grame de substanţă vegetală posibil ciupercă halucinogenă şi un cartuş de vânătoare.

La cercetări tinerii au declarat că veneau în vacanţă în România şi urmau să-i preia pe cei doi conaţionali reţinuţi de poliţiştii de frontieră la ”frontiera verde”, după ce intrau în România.

Cei patru sunt cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, introducerea în ţară de droguri de risc, contrabandă calificată, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cei patru cetăţeni din Franţa au fost prezentaţi DIICOT Timişoara, pentru continuarea cercetărilor, iar substanţele găsite asupra lor au fost trimise spre expertizare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă