12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPatriarhul Daniel l-a primit în vizită pe ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin

Patriarhul Daniel l-a primit în vizită pe ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin

Patriarhul României, Preafericitul Daniel, l-a primit în vizită pe ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, anunță un comunicat al Patriarhiei Române.

Întâlnirea a avut loc miercuri, 23 noiembrie, la Reședința patriarhală și a reprezentat o "vizită de prezentare" a ambasadorului Federației Ruse.

Valeri Kuzmin și-a prezentat scrisorile de acreditare în România la începutul lunii septembrie 2016.

La sediul Patriarhiei Române, ambasadorul a făcut o scurtă prezentare a situației bisericești din Rusia, "subliniind, totodată, bunele relații dintre Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Ortodoxă Română. În acest sens, ambasadorul Federației Ruse la București a apreciat autoritatea morală a Bisericii în promovarea valorilor religioase și în apărarea familiei tradiționale. În continuare, Excelența Sa a menționat necesitatea manifestării solidarității cu acele comunități creștine din diferite zone ale lumii care sunt în pericol și, în special, cu creștinii din Siria", precizează comunicatul Patriarhiei.

La rândul lui, Preafericitul Daniel "a menționat relațiile frățești dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica Ortodoxă Rusă, mai ales în lumea de astăzi, aflată într-un profund proces de secularizare, care afectează în primul rând generațiile tinere. Preafericirea Sa a apreciat, de asemenea, importanța dezvoltării relațiilor culturale și spirituale dintre România și Federația Rusă, cu scopul promovării mai intense a valorilor creștine în lumea contemporană".

Comunicatul este transmis de Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă