10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialPatriarhul Chiril al Rusiei vine la Bucureşti, la aniversarea a zece ani...

Patriarhul Chiril al Rusiei vine la Bucureşti, la aniversarea a zece ani de la instalarea patriarhului Daniel

Patriarhul Chiril, conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, va face o vizită oficială la Bucureşti, cel mai probabil în jurul datei de 27 octombrie, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, citat de Mediafax.

"Patriarhul Chiril şi-a exprimat disponibilitatea de a accepta invitaţia de a veni la Bucureşti împreună cu ceilalţi Întâistătători ai altor biserici ortodoxe din fostele ţări comuniste. Au fost invitaţi în contextul Anului Comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului şi al aniversării a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel", a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Acesta a confirmat că vizita va avea loc şi cu prilejul sărbătorii Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, adică în data de 27 octombrie. 

Informația a apărut pentru prima oară  Q Magazine, care citează surse diplomatice de la Kremlin. Conform Q Magazine, vizita ar urma să se desfăşoare în perioada 26 – 28 octombrie, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a dat acordul în acest sens. Sursele citate de Q Magazine afirmă că un alt scop al vizitei îl constituie şi relansarea relaţiilor dintre cele două Biserici.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă