Patriarhia Română confirmă că în imaginile controversate, în care apar doi bărbaţi ce întreţin relaţii sexuale, este Episcopul Huşilor. Ce sancțiuni va primi acesta

de Iulia Iancu , 14 iulie 2017 - stire actualizata la ora 15:49, 14 iulie 2017
Patriarhia Română confirmă că în imaginile controversate, în care apar doi bărbaţi ce întreţin relaţii sexuale, este Episcopul Huşilor. Ce sancțiuni va primi acesta

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că, după ce a analizat imaginile cu doi bărbaţi întreţinând relaţii sexuale, apărute în spaţiul public, poate confirma că unul dintre aceştia este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, scrie Mediafax.

Joi, reprezentanţii Episcopiei Huşi declarau că imaginile ar fi, potrivit lui Bârlădeanu, trucate.

"Preasfinţitul susţine că imaginile la care faceţi referire sunt trucate şi la momentul de faţă atât pot să vă comunic. Este în desfăşurare un proces penal de şantaj. Episcopul Corneliu susţine că acele imagini nu sunt reale", a declarat Cosmin Gubernat, consilier cultural şi social - misionar al Episcopiei Huşilor.

Un răspuns asemănător a venit şi din partea avocatului Episcopului Corneliu Bârlădeanu.

"Clientul meu nu recunoaşte sub nicio formă imaginile respective, susţine sută la sută că sunt trucate, că probabil aşa cum aţi văzut, eu nu le-am văzut foarte bine, sunt blurate şi în acelaşi timp se vede că s-a intervenit pe ele, deci clientul nu se recunoaşte în film şi a negat tot timpul că ar fi existat filme cu el", a declarat avocatul Liviu Bran.

Pe 30 iunie, procurorii DNA Iaşi i-au trimis în judecată pe Sebastian Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Mihai Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, judeţul Vaslui, pentru că l-ar fi şantajat pe Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

DNA susţinea că un înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române ar fi fost şantajat de trei preoţi cu materiale presupus compromiţătoare, cerând în schimb funcţii şi bani, iar surse judiciare declarau atunci corespondentului Mediafax că persoana şantajată este Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu.

Comentarii

 • Voltaire în 1767

  14 iulie 2017 19:35

  Într-o scrisoare către regele Frederick al II- lea al Prusiei datată 5 Ianuarie 1767, Voltaire a scris despre religia creștină ." RELIGIA noastră este în mod sigur cea mai ridicolă, cea mai absurdă și cea mai criminală religie care a infectat vreodată această lume. Majestatea voastră ar face rasei umane un serviciu etern prin extirparea acestei INFAME SUPERSTIȚII, si nu ma refer la un serviciu pentru oamenii simpli, care pot fi luați oricînd peste piciorîn detidere și care nu merită să fie educați, ci mă refer aici la oamenii onești, la oamenii care gîndesc, la oamenii care vor să gîndească ..... Regretul meu, acum cind mă apropii de sfîrșitul vieții este că nu vă pot ajuta în această nobilă acțiune, cea mai bună si respectabilă către care inteligența umană poate ținti ."

  raspunde comentariului
  • De la Cocos la gigolo

   15 iulie 2017 17:57

   Ce treaba are frustrarea cu poponautismul vs religie,man?La Vatican au prins consilier papal cu baietei,Inseamna ca Voltaire nu a calatorit in India sa vada ritualuri cu gratare umane arse apoi aruncate in Gange sau cum se roaga la Sfanta Vaca.E jenant sa vezi episcop din cler-conducere superioara facand asta.Te duci in club daca nu corespunzi castitatii,nu te obliga nimeni sa te sfintesti si sa oferi sfintenie.Iar ca sa oferi sfintenie nu trebuie sa iubesti trupeste tot ce vezi ,ci spiritual,duhovnicestecale grea nu usor de urmat si de oricine.E bine de stiut asta iar BOR sa faca curat mai ales cu tehnica din zilele date.Sf.Ardealului spunea-Sa nu faceti ce face popa,ci ce zice popa-in sens strict religios.Esti om supus greselii ,daia.

   raspunde comentariului
   • De la Cocos la gigolo

    15 iulie 2017 18:08

    Cel mai simplu le zici-sunteti inregistrati pe Pamant si la Dumnezeu,bagare de seama ,plecati acum sa nu va ruineze trecutu.Si te duci sa te culci ,ma rog sa te rogi ca maicuta Nuti Udrea.

    raspunde comentariului
 • Mihaela

  14 iulie 2017 18:38

  Va oferim lucru pe internet cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON lei noi lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email dia_bacsyahoo.com

  raspunde comentariului
 • un cetățean

  14 iulie 2017 17:07

  Se vrea compromiterea Bisericii, distrugerea acestui popor,a tot ce i românesc i se aduc de afară tote GUNOAIELE,toate VECHITURILE cu complicitatea"aleilor notri"am ajuns râsul lumii cu nite "gospodari"fără demnitate-VÂNZĂTORI DE ȚARĂ

  raspunde comentariului
  • Frustratu

   14 iulie 2017 18:57

   Atata timp cat BOR tace complice si nu-si face curatenie in mafia din propria-i ograda, as zice ca se compromite singura!

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design