12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialPartenerul lui Ciumac, Nicolae Dorobant, arestat

Partenerul lui Ciumac, Nicolae Dorobant, arestat

Partenerul lui Anatolie Ciumac in scandalul din 1999 de la un bar de noapte din Brasov, Valentin Nicolae Dorobant, a fost arestat, marti seara, la Brasov, pe numele sau fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de patru ani, la fel ca si in cazul lui Ciumac, transmite Mediafax.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis, marti, mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de patru ani, pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat, pe numele lui Anatolie Ciumac si a complicelui acestuia Valentin Nicolae Dorobant.

Dorobant, in varsta de 34 de ani, a fost ridicat, marti seara, in jurul orei 22.00, de la domiciliul sau din cartierul Craiter din Brasov si a fost dus in arestul IPJ Brasov.

"Ieri (marti – n.r.), la ora 20.00, politistii Compartimentului Urmariri au intrat in posesia acestui mandat, pe care l-au pus in aplicare in cursul serii, la ora 22.00, barbatul in cauza fiind depistat si retinut, fara sa opuna rezistenta, la domicilul sau. Condamnatul a fost incarcerat in arestul IPJ Brasov, urmand ca ulterior sa fie transferat in penitenciar", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, comisarul sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.

Dorobant a mai fost incarcerat de doua ori, in acest dosar, cu mandat de arestare preventiva, in perioada 24 iunie – 20 iulie 1999 si apoi in perioada 14 ianuarie 2003 – 1 aprilie 2004, din pedeapsa de patru ani urmand a i se scadea perioada de detentie. Probabil, Dorobant va fi incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Codlea, alaturi de colegul sau, Anatolie Ciumac, potrivit sursei citate.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă