Parchetul General a deschis un dosar pentru infracțiuni contra umanității în contextul revoltei anticomuniste de la Brașov

de Mihai Diac , 14 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 15:41, 14 noiembrie 2017
Foto: Arhivă

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității în contextul acțiunilor represive desfășurate de regimul comunist împotriva participanților la revolta anticomunistă de la Brașov din 15 noiembrie 1987.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Parchetul General, în dosar au fost audiate majoritatea persoanelor vătămate care au fost cercetate și condamnate în anul 1987 pentru participarea la revolta de la Brașov.

"De asemenea, au fost efectuate cercetări în vederea identificării lucrătorilor de Miliție și Securitate care au întocmit actele de urmărire penală privind participanții la revolta anticomunistă de la Brașov sau care au dispus măsuri de urmărire informativă a acestora pe întreaga perioadă în care, în mod nelegal, după publicarea Decretului 11 / 1988 privind amnistierea unor infracțiuni și reducerea unor pedepse, s-a menținut obligația de a nu părăsi domiciliul obligatoriu, stabilit în diverse județe ale țării", precizează comunicatul Parchetului.

În cadrul anchetei au fost analizate și documente transmise de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

Comentarii

 • marele roman Pacepa

  15 noiembrie 2017 16:09

  Ehe,,,uite-l dara si pa Cescuta.Cui nu-i erea dor deCescuta.Cum zicea Cescuta in poza-Iar aginturli,tovaresi...,...iar...sa nu creada ca vor invingi aginturili internationale,revolutia socialist dialectic materialist tovaresi...,...,...capitalism tovaresi ,,,,,o sa fie in tara romaneasca...,...cand o sa faca plopu peri ,si rachita micsunele...,,,---zambete ropot de urale ridicat in picioare pe rang comunist aplauze frenetice de UUURRAAAA,CEAUSESCU PCR CEAUSESCU PCR CEAUSESCU ROMANIA STIMA NOASTRA SI MANDRIA timp de 5 min...

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  14 noiembrie 2017 18:58

  Stai așa analistule, revolta asta nu a fost aprobată de Axa Kurcubeului, a fost reînscenată doi ani mai târziu cu bukureșteni întârziați, trebuia să fie controlată și coordonată cu revoluția globală de cacao a noii ordini pidosnice

  raspunde comentariului
 • Spurcata natie

  14 noiembrie 2017 18:10

  Prea multe orori și degradări a produs acest popor...

  raspunde comentariului
 • Aaron Bergman

  14 noiembrie 2017 17:21

  Nu deschideti proces pentru infracțiuni contra umanității si in cazul Rascoalei de la Bobalna? Acolo conducătorii răscoalei au fost trasi pe roata la Turda, iar Clujului i s-au retras privilegiile de oraș, locuitorii săi fiind declarați țărani.

  raspunde comentariului
 • Zdreanta Portocala

  14 noiembrie 2017 16:41

  Pai militeni si securisti da zdrentele de proocurori si judecatorii cat si activul de partid alte zdrente ordinaare si ei nu au vina?la timpuri noi tot noi oamenii noi.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design