13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialScandal la ziarul Adevărul. Un jurnalist a chemat poliția, după ce ar...

Scandal la ziarul Adevărul. Un jurnalist a chemat poliția, după ce ar fi fost amenințat de redactorul-șef adjunct. Cum răspunde conducerea cotidianului

Jurnalistul Mircea Barbu afirmă că a fost amenințat cu bătaia și că a fost înjurat de către redactorul șef-adjunct al ziarului Adevărul, Călin Nicolescu, în sediul redacției acestui ziar, informează, luni, site-ul Pagina de Media.

Drept răspuns, Călin Nicolescu recunoaște că și-a pierdut cumpătul, dar neagă că l-ar fi înjurat pe Barbu, acuzându-l  pe acesta că “își permite să împroaște cu noroi o întreagă redacție cu jumătăți de adevăr extrase dintr-un interviu pe care tot el l-a făcut” – este vorba, în acest context, de un interviu cu Roger Stone.

Mircea Barbu a povestit în urmă cu două săptămâni cum redactorul-șef Dan Marinescu i-a cerut să scoată două întrebări din interviul pe care îl făcuse cu Roger Stone, consultant politic și fost consilier de campanie al lui Donald Trump.

Organizațiile Activewatch, CJI și Kompatibil condamnă decizia conducerii Adevărul de a-l concedia pe jurnalistul Mircea Barbu, şeful departamentului video al publicaţiei. Cerem conducerii Adevărul să revină asupra deciziei abuzive de concediere a lui Mircea Barbu, să respecte libertatea de exprimare a corpului editorial și dreptul jurnaliștilor de a refuza ingerințe editoriale care contravin conștiinței", se arată în reacţia Actiwatch.

Marinescu: Nu a fost cenzură.

În replică, redactorul șef al cotidianului Adevărul, Dan Marinescu, a precizat că acuzațiile de cenzură i se par nedrepte. „Eu știu că e în atribuția mea de redactor șef să pot să intervin pe texte, pe titluri”, a precizat acesta despre cazul Mircea Barbu, jurnalistul căruia i-a solicitat să scoată întrebări dintr-un interviu cu Roger Stone, consilierul de campanie al lui Donald Trump. 

Dan Marinescu a povestit pentru Paginademedia.ro cum s-a ajuns la acest interviu și de ce a cerut scoaterea celor două întrebări, dar și cum vede el reacția lui Mircea Barbu. Jurnalistul a fost restructurat chiar în săptămâna în care a criticat conducerea publicației. „„Dincolo de faptul că m-a făcut pe mine în toate felurile, ideea că la Adevărul e cenzură mi se pare total nedreaptă. Vă rog să întrebați pe oricine de la Adevărul dacă vreodată a fost cenzurat, de când sunt eu acolo cel puțin. Întrebați pe Liviu Avram, orice om din redacția aceea dacă cineva le-a cenzurat ceva, dacă le-a scos vreun text”, a precizat redactorul șef. (articolul integral aici)

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă