Pacient declarat mort din greșeală, la Spitalul Județean Constanța. Rudele i-au cumpărat sicriu și au scos certificatul de deces, dar l-au găsit pe bărbat, viu, în spital

de Alex Mihăilescu , 21 februarie 2017 - stire actualizata la ora 15:49, 21 februarie 2017
Pacient declarat mort din greșeală, la Spitalul Județean Constanța. Rudele i-au cumpărat sicriu și au scos certificatul de deces, dar l-au găsit pe bărbat, viu, în spital

O familie și-a descoperit o rudă în viață, chiar dacă ea a fost declarată decedată de către medicii de la Spitalul Județean Constanța. Fiica sa îi cumpărase bărbatului și un sicriu și îi eliberase certificatul de deces, potrivit publicației locale Republica Online, iar acum va trebui să anuleze certificatul de deces, printr-o procedură care poate dura și peste un an. De asemenea, femeia este decisă să dea spitalul în judecată, din cauza încurcăturii.

O asistentă din spital l-a încurcat pe bărbat cu o altă persoană, cu colegul său de salon. Cei doi aveau aproximativ aceeași vârstă și au fost internați în aceeași zi, motiv care ar fi dus la această încurcătură.

Familia a fost anunțată de spital că bărbatul a murit, iar fiica "decedatului" i-a cumpărat un sicriu și a scos certificatul de deces. În momentul când femeia a ajuns la morgă să ia mortul, a rămas șocată, văzând că persoana de acolo nu este cea pe care o căuta.

Rudele au constatat că bărbatul căutat de ei era în continuare în spital, în stare gravă, iar cel decedat era colegul de salon.

Acum, fiica bărbatului este hotărâtă să dea Spitalul Județean în judecată, pentru neplăcerea provocată. Familia presupusului mort va trebui să anuleze certificatul de deces emis în baza unei erori, proces care poate dura luni de zile.

În replică, Spitalul Județean Constanța s-a scuză și a precizeazat că a fost vorba de o eroare umană care a dus la încurcătura cu pricina.

“O asistentă a încurcat foile celor doi pacienți. Este o eroare umană, nu s-au respectat protocoalele. Cei vinovați vor fi drastic sancționați”, a precizat dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean Constanța.

 

 

 

 

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design