19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCamelia Voiculescu: Nu am vorbit niciodată cu Bendei înainte de anchetă

Camelia Voiculescu: Nu am vorbit niciodată cu Bendei înainte de anchetă

Camelia Voiculescu a declarat la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul de şantaj, că a participat la o întâlnire la care se afla Ioan Bendei, fost administrator al RCS&RDS, fără a şti cine este acesta, şi că l-a cunoscut doar după declanşarea anchetei, informează Mediafax.

Camelia Voiculescu, una dintre fiicele lui Dan Voiculescu şi preşedintele Intact Media Group, a fost audiată la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este judecată, alături de Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group, pentru şantajarea lui Ioan Bendei, pentru a încheia un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

CITEȘTE ȘI: Ce spune Bendei despre familia Voiculescu

Sorin Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei că dacă nu încheie contractul va fi făcută o anchetă jurnalistică în care se va arăta că în 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca în schimb să obţină drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I. La termenul de miercuri, Camelia Voiculescu a prezentat în prima fază evoluţia sa profesională şi a explicat că niciodată nu a condus în mod direct posturile de televiziune Antena şi că singura ei implicare în managementului acestora a fost făcută exclusiv în virtutea statului ei de acţionar majoritar.

Întrebată de instanţă despre majoritatea convorbirilor telefonice aflate la dosar, Camelia Voiculescu a spus că acestea “sunt scoase din context, nu au nicio legătură cu cauza şi se referă la altceva”. Întrebată punctual de judecător despre o discuţie avută cu tatăl său, Camelia Voiculescu a declarat: “Îi spusesem tatălui meu că Sorin Alexandrescu avea o întâlnire cu cei de la RCS&RDS acesta fiind momentul în care tatăl meu mi-a atras atenţia că, în contextul conflictului dintre el şi Traian Băsescu, RCS&RDS este aproape de familia Băsescu, ocazie cu care îmi şi arătase nişte înscrisuri şi un act de vânzare-cumpărare ce fusese autentificat de Ioan Băsescu, un alt contract în care RCS&RDS cumpăra cu 4 milioane de euro un canal de muzică de o persoană apropiată Ioanei Băsescu.

Tatăl meu mi-a cerut să-i atrag atenţia lui Sorin Alexandrescu să aibă grijă la întâlnirile cu cei de la RCS&RDS spunându-mi ceva de o înşelăciune sau de şantaj mediatic. Ulterior tatăl meu se referă la o discuţie anterioară şi-mi cere din nou să-i atrag atenţia lui Sorin să fie atent. Acum regret că nu am acordat atenţie la aceste avertismente şi nu am fost mai insistentă în această problemă”.

CITEȘTE ȘI: Ce alte nume mari apar în dosarul RDS-RCS

Ioan Bendei declara, în 7 ianuarie, la CAB, că Sorin Alexandrescu i-a sugerat că oricând poate să fie arestat, precizându-i că va face public contractul pentru drepturile de televizare a meciurilor din Liga I dacă RCS&RDS nu va încheia un contract cu Antena Group. Ioan Bendei a spus în faţa instanţei că acel contract cu care a încercat că să îl şantajeze Sorin Alexandrescu nu a fost o formă de a masca mita pe care RCS&RDS i-ar fi acordat-o lui Dumitru Dragomir pentru ca el să acorde firmei drepturile de televizare a meciurile din Liga I. Tot atunci, la Curtea de Apel Bucureşti, a fost audiat şi George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL. El susţine că a semnat un set de scrisori ce urmau a fi remise RCS&RDS, prin care se solicita un punct de vedere cu privire la contractul privind difuzarea meciurilor de fotbal.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă