UPDATE: Omul de afaceri Ioan Becali rămâne în arest. Decizia este definitivă

de Roxana Petre , 22 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 22:30, 22 ianuarie 2016
UPDATE: Omul de afaceri Ioan Becali rămâne în arest. Decizia este definitivă

UPDATE 14.20: Omul de afaceri Ioan Becali, condamnat în martie 2014 la şase ani şi patru luni de închisoare ,în dosarul Transferurilor, rămâne în închisoare, ca urmare a deciziei Tribunalului Constanţa de a admite constestaţia DNA, privind eliberarea condiţionată.

Decizia este definitivă.

Instanţa a dispus respingerea, ca neîntemeiată, a propunerii de eliberare condiţionată a lui Ioan Becali. Totodată, instanţa a fixat termen de reiterare a propunerii de eliberare condiţionată după 22 iunie 2016.

----

Omul de afaceri Ioan Becali, condamnat în martie 2014, la şase ani şi patru luni de închisoare, în dosarul Transferurilor, află, vineri, dacă Tribunalul Constanţa va aproba solicitarea de eliberare condiţionată.

Vinerea trecută, Tribunalul Constanța a judecat o altă solicitare de eliberare condiționată depusă de Ioan Becali. În acest caz, Judecătoria Medgidia a dat o decizie favorabilă în 12 noiembrie, însă a fost atacată de procurorii DNA.

Procuroarea DNA a declarat în instanță că Ioan Becali îndeplinește criteriul obiectiv pentru a putea fi eliberat condiționat, respectiv a efectuat o treime din pedeapsă chiar și fără să se țină cont de cele 90 de zile pe care le-a câștigat prin scrierea a trei cărți. Totuși, aceasta a subliniat că Ioan Becali nu îndeplinește și criteriul subiectiv, întrucât nu a dat dovezi de îndreptare, astfel că scopul pedepsei nu a fost atins prin executarea doar a unei treimi din condamnare.

 
Din aceste motive DNA a cerut instanței admiterea contestației și respingerea cererii de eliberare condiționată a lui Ioan Becali.

La rândul său, avocata lui Ioan Becali, Aurica Grigorescu, a spus că acesta a efectuat 798 de zile de închisoare, din pedeapsa de şase ani şi patru luni de închisoare , în dosarul Transferurilor, la care a fost condamnat în martie 2014, fără a socoti și cele 90 de zile pe care le-a câștigat prin scrierea a trei cărți. Ea a mai precizat că legea îi permite să fie eliberat condiționat după efectuarea a 771 de zile din condamnare. De asemenea, avocata a amintit că Ioan Becali a avut un comportament ireproșabil în penitenciar și a participat la diverse activități cultural-educative.

Ioan Becali a declarat în instanță că este de acord cu concluziile avocatei, precizând că a respectat regulamentele din penitenciar.

“Sunt de acord cu ceea ce a spus avocata. În perioada detenției am respectat regulamentele. Am pierdut mult timp să scriu acele cărți. Nici nu mai contează acum acele cărți pentru că am îndeplinit fracția”, a spus Ioan Becali.

Judecătoria Medgidia a decis, în 29 octombrie, eliberarea condiţionată a lui Ioan Becali, după ce a judecat o cerere în acest sens depusă de fostul impresar. Ulterior, în 12 noiembrie, el a primit o altă decizie favorabilă din partea Judecătoriei Medgidia pentru eliberarea condiţionată, de această dată la propunerea comisiei de la Penitenciarul Poarta Albă.

Cele două decizii nu au fost definitive, fiind atacate de DNA la Tribunalul Constanţa. Prima contestaţia a fost judecată în 9 decembrie, fiind admisă, astfel că Ioan Becali a rămas în penitenciar.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat în 2014, alături de Ioan Becali, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Cristian Borcea la şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni, pe Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile, pe Gheorghe Neţoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare și pe Mihai Stoica la trei ani şi şase luni.

Între timp, Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu au fost eliberaţi condiţionat.

 

 

Comentarii

 • mircea

  23 ianuarie 2016 12:08

  Ioan Becali este în pușcărie,deci este pușcăriaș.Titlul corect este că,pușcăriașul Ioan Becali rămâne în arest.

  raspunde comentariului
 • Bine face.

  23 ianuarie 2016 10:54
 • Grigore

  23 ianuarie 2016 9:24

  Un cocalar retardat dar cu tupeu ! Aici este locul lui !

  raspunde comentariului
 • comentator

  22 ianuarie 2016 15:33

  Pe undeva trebuie sa fie o greseala! Ioan Becali nu e om de afaceri, el e un geambas sau un mafiot. Oamenii de afaceri nu merg la puscarie, ei fac afaceri. Evazionistii si mafiotii merg la puscarie, si ramin acolo, atunci cind depasesc niste limite. El le-a depasit. Ca si ruda lui Jiji. De ce insistati sa ni-l prezentati ca om de afaceri, cind in mod evident el este altceva?

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  22 ianuarie 2016 14:44

  Mafiotul Becali sa-si ispaseasca pedeapsa pina la ultima zi si tot nu-i destul !!!.Hoarda Becali este o adunatura de hoti fara exceptie. Asia nu se reeduca nici in trei generatii la puscarie.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design