O româncă, premiată de Obama

de Carla Popa , 25 februarie 2016 - stire actualizata la ora 11:07, 25 februarie 2016
O româncă, premiată de Obama

Românca Viviana Grădinaru, cercetător principal la California Institute for Technology, se numără printre cei 105 câștigători din acest an ai ''Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers'', cea mai înaltă distincție acordată de conducerea SUA tinerilor specialiști în domeniul cercetării științifice și tehnologice, anunță un comunicat de presă al Președinției SUA, care precizează că înmânarea premiilor va avea loc într-o ceremonie organizată la Washington în primăvara acestui an, transmite Agerpres.

''Acești cercetători aflați la începutul carierei lor sunt deschizători de drum pentru eforturile noastre de a face față și de a înțelege provocări pornind de la schimbările climatice până la sănătate și bunăstare'', a afirmat președintele american, Barack Obama, care i-a felicitat pe laureați și i-a încurajat să fie în continuare un exemplu ''al incredibilei ingeniozități a poporului american''.

Absolventă a Facultății de Fizică, Viviana Grădinaru are un doctorat la prestigioasa Universitate Stanford din SUA și este profesor asistent la California Institute for Technology. Ea a devenit celebră prin obținerea unor șoareci cu piele și organe complet transparente. În acest fel, se deschide calea pentru o mai bună înțelegere a interacțiunilor dintre creier și corp, pentru posibilitatea unui diagnostic clinic mai precis și pentru o mai bună monitorizare a bolilor, după cum a explicat Viviana Grădinaru, citată de ziarul britanic ''The Independent'' la 1 august 2014.

Aceste premii au fost instituite în 1996, de președintele de atunci al SUA, Bill Clinton, câștigătorii fiind recompensați pentru cercetările lor științifice inovative, precum și pentru angajamentul lor în beneficiul comunității.

Comentarii

 • un roman mai prost

  26 februarie 2016 0:57

  pe astia nu cred ca-i manica africani, nu-s ca ai lor, mu-s buni de cratita. si scos minele si mine inca nu-i duce capul numai ureghil si pielea ,poate sa inlocuiasca crocodilul..

  raspunde comentariului
  • Mitica

   26 februarie 2016 12:03

   Ia-ti pastilele la timp , stai departe de sticla cu samahoanca ! Mai treci periodic pe la Balaceanca , au aparut medicamente noi , poate te ajuta mai mult !

   raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  26 februarie 2016 0:54

  noroc ca nu-i ala cu trabucuri, acuma au direct din CUBA, AIA-S OCUPATI CLINTONI CU BUSHI, SI CU RESTUL.IARA CIRC MADE IN U.S.A,, e ca la hollywood, te uiti cu o stickla de Coca-Cola cu popcorn, pizza la pauza, hemburgari si ceapa si astepti finalul,

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  26 februarie 2016 0:50

  CICA LA SCOALA LA ACADEMI LE FAC PRIMA POAZA DE ZI DE SCOALA 3-D, fiecare cu trei diu, si cu adnul lui., sa nu-i piarda din ciurdadin coloana.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  26 februarie 2016 0:47

  SCRIAU NISTE ANONIMI CA AIA DE LA mONSANTO ,NUMAI NEIL YOUNG ASCULTA, CIND SE RELAZEAZA . SA NU SE SUISCIDA, CA ASTIA DE MULTI NATIONALE SI LABORATOARE, SUNT CAM STRESATI FAC, VAD , AUD PREA MULTE,

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  26 februarie 2016 0:45

  Soricelul nostru incaltat si schiopatat, crescut cit baschebalistul, aLA A MINCAT PORTOCALE MULTE, CIOCOLATA SI LAPTE, A CRESCUT DE MIC CU DISNEY LANDUL, NUMAI CA I-AU IESTI SI DINTI GENELE DE PRIN CARPATI SI GHEARELE SI-A CAM BAGAT MINA CAPUL IN TOATE,

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  26 februarie 2016 0:41

  ZICEAU AFRICANI AIA MAI PROSTI , DE A LUI OBAMI, LA NOI LA VEST SI DIAMANTE, SI MINERALE SI PETROL SI RAZBOAIE ETNICE SI VIRUSI, SI TOATE BOLILE SI MOLILE.

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  26 februarie 2016 0:39

  BOLILOR SI VIRUSILOR, SI TINTARI AIA MAI MARI MOSCHITOS, MARCA AMERICONIOS CUM SE ZICE PE ESPALIOLA. DE PUTA.. MERDE,

  raspunde comentariului
 • un roman mai prost

  26 februarie 2016 0:36

  DACA SE OCUPA DE MUTANTI E CLAR POT SA-MI CUMPAR DE ACUMA SI OCHELARI DE GUGAL, SI SA-L URMEZ PE FACE PE TUKI NSAISTUL IN PAS CUN TWITY NU MAI E MULT CU MARTIENI NOSTRI, E CA-N FERMA BABUINILOR, UN MATRIX COMBINAT CU PORCI LUI ORWELL.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design