Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE Oprescu ar urma să fie transferat la Spitalul Fundeni. Poliția NU confirmă informația

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, ar urma să fie transferat la Spitalul Fundeni, pentru a i se face un set de analize medicale şi a fi supus unor investigaţii de specialitate, au declarat, pentru Mediafax, avocații săi. Pe de altă parte, informaţia nu a fost confirmată de reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Share

Ana-Maria Anițoiu 0 comentarii

Actualizat: 08.10.2015 - 17:57

UPDATE 17.31: Sorin Oprescu va fi internat, joi după-amiază, la Institutul Oncologic, au declarat surse medicale pentru Mediafax. Edilul suspendat al Capitalei va efectua o investigație la un computer tomograf, la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni. 

Sursele citate au precizat că investigaţia trebuie făcută cu substanţă de contrast, care conţine glucoză, de aceea vor fi luate toate măsurile pentru ca starea lui Oprescu să nu se agraveze pe durata investigaţiilor, având în vedere că el suferă de diabet.

Sorin Oprescu va sta internat, sub pază, într-o rezervă din clinica de chirurgie toracică a Institutul Oncologic Bucureşti, au mai spus sursele citate.

--------

UPDATE 14.00. Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, ar urma să fie transferat la Spitalul Fundeni, pentru a i se face un set de analize medicale şi a fi supus unor investigaţii de specialitate, au declarat, pentru Mediafax, avocații săi. Pe de altă parte, informaţia nu a fost confirmată de reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

------

Lui Oprescu i-ar fi fost depistat un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer, spun avocaţii edilului.

Șefa Serviciului de presă al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, pentru Mediafax, că ”până la acest moment, nu avem nicio recomandare scrisă cu privire la persoana lipsită de libertate". 

----

O nouă cerere de internare a lui Sorin Oprescu a fost respinsă. Medicii Ministerului de Interne au considerat că nu se impune o nouă internare, iar Poliţia i-a transmis edilului suspendat că poate beneficia de tratament doar în cabinetul medical din Arest, potrivit digi24.ro. 

Citeşte şi: Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne în arest

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a înființat în administrația locală din Municipiului București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului București. 

Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea. 

Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea Primarului Municipiului București facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul Primarului Municipiului București, precum și pentru Primar.

La data de 05.09.2015, în baza unei înțelegeri prealabile cu conducătorul unei instituții publice din subordinea sa și o persoană de încredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși de cei doi de la un număr de patru denunțători pentru edilul municipiului Bucureşti.

 

 

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...