O fată din Timișoara a mințit că este amenințată de cineva după ce ar fi jucat “Balena Albastră” pentru a primi un telefon nou de la părinți

Polițiștii din Timișoara au descoperit că o față de 13 ani a mințit în legătură cu faptul că ar fi fost amenințată după ce ar fi jucat “Balena Albastră”, totul pentru a primi un nou telefon mobil de la părinții săi, arată News.ro.

Share

Gabriel Mihai 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2017 - 15:49

Polițiștii din Timișoara au descoperit că o față de 13 ani a mințit în legătură cu faptul că ar fi fost amenințată după ce ar fi jucat “Balena Albastră”, totul pentru a primi un nou telefon mobil de la părinții săi, arată News.ro.

Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Timişoara s-au autosesizat după ce au văzut un reportaj la un post de televiziune în care o fată în vârstă de 13 ani, din Timişoara, povestea cum a intrat în jocul ”Balena Albastră” şi apoi, când a vrut să renunţe, a început să primească ameninţări pe telefon. 

Adolescenta, împreună cu mama ei, au fost chemate la Poliție pentru a fi audiate, iar în urma verificării telefonului mobil al copilei, oamenii legii au descoperit că pe telefonul tinerei era instalată o aplicație care îi permitea să își trimită singură mesaje.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, poliţiştii au dedus că fata a înscenat povestea, iar în final aceasta a recunoscut fapta şi a spus că în acest fel a vrut să obţină de la părinţi un telefon mobil nou.

“Balena Albastră” ar fi un joc online lansat în Rusia care a dus la moartea a peste 100 de adolescenți. Toți s-au sinucis sau au murit pe măsură ce au încercat să ducă la capăt jocul.

În urmă cu mai multe zile, trei tineri din Chişinău au murit după ce s-au aruncat în gol. Doi dintre ei, în vârstă de 15 şi 16 ani, au sărit de pe o clădire cu 18 etaje, iar autorităţile ar fi găsit dovezi pe paginile lor de socializare că ar fi participat la jocul ”Balena Albastră”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tânăr s-a aruncat de pe o clădire cu 14 etaje.

Vineri, cinci elevi de la o şcoală generală din municipiul Iaşi au ajuns la spital, după ce au leşinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia. Surse din rândul medicilor spun că elevii ar fi pus în practică o variantă a jocului ”Balena Albastră”, în timp ce surse din Poliţie, care a deschis o anchetă în acest caz, afirmă că ar fi vorba doar despre o idee lansată de unul dintre copii.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...