11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialNouă dintre membrii grupării de falsificatori de carduri destructurate la Craiova, arestaţi

Nouă dintre membrii grupării de falsificatori de carduri destructurate la Craiova, arestaţi

Nouă dintre membrii grupării de falsificatori de carduri care acţionau în Franţa, reţinuţi de procurorii DIICOT, au fost arestaţi preventiv de magistraţii Tribunalului Dolj, iar alţi doi tineri au primit interdicţia de a părăsi localitatea, informează Mediafax.

Potrivit procurorilor DIICOT Craiova, magistraţii Tribunalului Dolj au emis, marţi seară, mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pentru nouă dintre membrii reţelei. Printre persoanele arestate se află şi Marin Mihăilă, considerat liderul acestei grupări.

De asemenea, alţi doi membri ai grupării au primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Totodată, alţi patru tineri sunt arestaţi în Franţa.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au emis, în noaptea de luni spre marţi, ordonanţe de reţinere pentru nouă persoane, suspectate de falsificare de carduri bancare.

În total la audieri au fost duse 14 persoane.

Conform sursei citate, în noaptea de 5 spre 6 aprilie, autorităţile judiciare franceze au reţinut, în Franţa, patru membri ai grupului infracţional organizat.

Ulterior, în 8 aprilie, procurorii DIICOT au prins în flagrant alte trei persoane aflate într-un autoturism cu care se deplasau în municipiul Craiova, fiind descoperite şi ridicate aparatură şi echipamente de skimming.

Tot în 8 aprilie, procurorii au făcut 18 percheziţii în judeţele Dolj şi Hunedoara, la locuinţele membrilor grupării. În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat din casele suspecţilor mai multe calculatoare, carduri clonate, dar şi documente.

Membrii grupării au confecţionat, distribuit şi montat aparatură de tip skimming pe ATM-uri din state ale Uniunii Europene, Cambodgia sau Coreea. Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru efectuarea de retrageri sau operaţiuni financiare frauduloase, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Conform anchetatorilor, în anul 2009 o parte dintre tinerii reţinuţi luni s-ar fi asociat cu Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei, tot în vederea falsficării de carduri.

Liderul grupării, Marin Mihăilă, este judecat într-un alt caz similar, alături de Iustin Covei, fiul judecătorului craiovean Marin Covei, declara şeful DIICOT Craiova, Adrian Glugă

Iustin Covei şi alte persoane au fost acuzaţi de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice – fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică.

Covei s-a aflat în arest preventiv din septembrie 2009, fiind eliberat un an mai târziu, sub control judiciar.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă