16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Peste 2.500 de protestatari au manifestat în Piața Constituției. Alte câteva...

VIDEO. Peste 2.500 de protestatari au manifestat în Piața Constituției. Alte câteva sute de persoane s-au adunat în mai multe orașe: OUG 13 revine pe filieră parlamentară. PSD intenţionează să graţieze faptele de corupţie

UPDATE 22.30: Manifestațiile din Piața Constituției s-au încheiat.

21.45: Protestatarii au început să părăsească Piața Constituției, din cauza vremii nefavorabile.

21.34: În Piața Constituției sunt aproximativ 2.500 de persoane, care scandează „Rușine să vă fie” și „Cuib de hoți”, informează News.ro.

Proteste similare au avut loc și în alte orașe din țară, potrivit News.ro. Astfel, la Cluj s-au strâns aproximativ 300 de persoane, la Sibiu – aproximativ 150, aproximativ 100 s-au adunat la Brașov, câte 25 la Iași și Constanța. 

21.20: Protestatarii au ajuns în Piața Constituției.

20.43: Peste 2000 de persoane au ajuns în Piața Unirii și se îndreaptă spre Piața Constituției, informează News.ro.

Demonstranţii scandează: „Noaptea hoţi, ziua mafioţi", „Ieşiţi din casă dacă vă pasă", „Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu", „Afară cu penalii din politică", „Nu vrem să fim o naţie de hoţi", „Fiţi atenţi la buzunare, avem hoţi la guvernare", „România cere: Fără graţiere”, „România, trezeşte-te”, „Zi de zi, aici vom fi”, „Uniţi, salvăm toată România”, „Demisia”, „ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, „Justiţie, nu corupţie”, „La închisoare, nu la guvernare", „Parlament penal, marş la tribunal", „PSD, ciuma roşie".

Manifestanţii au pancarte pe care scrie „Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit", „DNA, noi suntem arma ta", „Obosiţi, dar tot aici".

20.30: Protestatarii au ajuns în Piața Universității, unde au cântat imnul național.

20.14: Numărul protestatarilor a crescut la 1.100. 

19.35: Protestatarii au plecat în marș spre Parlament.

19.30: Protestatarii strigă: „Demisia!", „Nu cedăm!", "Hoții!”.

19.02: În Piața Victoriei sunt aproximativ 400 de persoane, potrivit Digi24.

18.42: Aproximativ 100 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei, manifestanţii urmând să plece în marş spre Parlament, informează News.ro.

Mulţi dintre cei prezenţi au steaguri tricolore, ale UE şi SUA. Ei suflă în vuvuzele şi scandează: „Hoţii". Unii dintre cei prezenţi au pancarte pe care scrie: „Obosiţi, dar tot aici", „DNA, noi suntem arma ta".

 


Noi proteste de amploare sunt anunțate, duminică, în București, dar și în Braşov, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Arad, împotriva corupției. Manifestația, organizată sub sloganul "Stop joc. În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, începe la ora 18.00. 

Oamenii sunt nemulțumiți că PSD încearcă adoptarea amendamentelor din OUG 13 prin Parlament, de declarațiile senatorului social-democrat Șerban Nicolae privind condițiile din închisori pentru cei cei condamnați pentru corupție, dar și de măsurile anunțate de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, privind sublarea salariilor bugetarilor.

”Serban Nicolae despre amendamentele la proiectul legii gratierii: Ar beneficia aproximativ 2.700 de persoane. Nu cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea 3 intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara. Corupții trebuie să stea la pușcărie iar dacă nu au condiții, condițiile trebuie făcute pentru toți oamenii care stau în pușcărie Romania o sa intre in faliment, pe modelul Greciei. Ministrul Municii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla.OUG 9 va permite primariilor sa cheltuiasca bani care inca nu exista. Adica copiii tai o sa plateasca pentru ce au cheltuit ei acum. Dispare reforma din Sanatate, Mediu facuta de guvernul Cioloș OUG 51/2016, care a dus la scăderea cu 80% a tăierilor ilegale de păduri, e pe lista neagră, în Parlament”, au scris protestatarii, pe pagina de Facebook a manifestației, organizată de Corupția Ucide. Aproximativ 2.000 de oameni și-au anunțat participarea, iar alți 2.000 s-au arătat interesați să participe la proteste.

Cele mai citite

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă