Monica Macovei reclamă încălcarea drepturilor românilor din Bulgaria

de Carla Popa , 10 martie 2016 - stire actualizata la ora 22:50, 10 martie 2016
Monica Macovei reclamă încălcarea drepturilor românilor din Bulgaria

Membrii minorităţii române din Bulgaria sunt privaţi de respectarea drepturilor, acuză eurodeputatul Monica Macovei într-o scrisoare adresată Guvernului de la Sofia, informează site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Monica Macovei i-a trimis o scrisoare vicepremierului bulgar Ivailo Kalfin, responsabil de politicile sociale şi demografice. Europarlamentarul Monica Macovei susţine că etnicii români din Bulgaria nu beneficiază de dreptul la studii în limba română şi nu li se acordă statutul de grup minoritar, precizând că a primit plângeri în acest sens.

"Este a doua oară când lansez un avertisment privind aceste probleme. Toţi etnicii români din Bulgaria trebuie să primească statutul legal şi să fie trataţi ca minoritate, în conformitate cu legislaţia internaţională", a afirmat Macovei. "Eforturile Guvernului României de a garanta accesul la educaţie în limba română au fost blocate de Ministerul bulgar al Educaţiei", a subliniat Monica Macovei.

Comentarii

  • elenis

    10 martie 2016 23:08

    Aceasta oferta este un adevarat chilipir! Cautam urgent oameni extrem de seriosi care vor sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time la alegere si sa castige 100 de euro lunar part-time sau 285 euro lunar full-time acum, din prima luna. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email elenis.filipescuyahoo.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design