3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialMircea Geoană, despre Robert Turcescu: Cred că suntem în Cartea Recordurilor, în...

Mircea Geoană, despre Robert Turcescu: Cred că suntem în Cartea Recordurilor, în care un ofiţer acoperit moderează o dezbatere prezidenţială. Este interesant cum a ajuns în situația respectivă

Fostul candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană, a afirmat, luni, că este un fapt inedit, de Cartea Recordurilor, că un ofițer acoperit, cum a fost Robert Turcescu, să modereze o dezbatere prezidențială. În acest context, el a acuzat o „operațiune deliberată” de influențare a rezultatului alegerilor, informează Agerpres.

 

„Cred că suntem în Cartea recordurilor — un ofițer acoperit moderează o dezbatere prezidențială. În fine, este o operațiune excepțională. Nu știu dacă există undeva în lumea democratică cât de cât autentică o situație în care un ofițer acoperit să modereze. Cum un ofițer acoperit a ajuns în situația respectivă, asta iarăși este o întrebare foarte interesantă și o întrebare la care nu am răspuns. Dacă aș fi știut, vă dați seama că nu ar fi fost acceptat de către noi. (…) Situația este absolut inedită și într-un fel ne arată încă o dată un mod de operare și asta, de fapt, deranjează mai mult și decât elementul personal, (…) cu ce metode câștigă cineva alegeri și ce metode sunt folosite într-o democrație plăpândă ca a noastră. Mi se pare că este un lucru care, privind acum în retrospectivă, este absolut inacceptabil și cred că este o operațiune pe care cei care eventual, repet, condiționez și contextualizez declarațiile mele, dacă au avut cumva în vedere să pună un acoperit să modereze o dezbatere prezidențială, este extrem, extrem de grav", a afirmat Geoană, luni, la audierea sa în comisia parlamentară de anchetă privind prezidențialele din 2009.

 


Citește și:  Mircea Geoană, la audierile în comisia care anchetează alegerile prezidențiale din 2009: Vizita mea la Vîntu a fost un pretext, mai degrabă e interesant cum a apărut „un filaj"

Mircea Geoană a declarat, luni dimineața, în fața comisiei parlamentare care anchetează alegerile prezidențiale din 2009, că vizita la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost folosită mai degrabă ca un pretext.


 

El a adăugat că „sunt piese disparate dintr-un puzzle, dintr-un tablou, în care astăzi avem mai multă claritate cu privire la acel mod de operare care este, evident, o operațiune deliberată, determinată, de folosire a unor instrumente, care (…) depășesc limita democrației". Geoană a spus însă că nu poate să susțină că cineva dintr-o structură a statului a determinat această acțiune, dar „semne de întrebare în mod clar există".

Directorul STS, Marcel Opriș, fostul ministru Gabriel Oprea precum și politicienii Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Teodor Baconschi, Eugen Tomac sunt printre cei care sunt așteptați săptămâna aceasta ca să fie audiați de către Comisia parlamentară de anchetă pe marginea alegerilor prezidențiale din 2009. Luni dimineața, s-a prezentat la audieri Mircea Geoană. Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a refuzat invitația. 



 

 

Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă