6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Tudorel Toader: Codul Penal și Codul de Procedură Penală vor fi...

Ministrul Tudorel Toader: Codul Penal și Codul de Procedură Penală vor fi gata undeva prin toamnă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi că proiectele de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală vor fi finalizate "undeva prin toamnă", informează Mediafax.

Codul penal şi Codul de procedură penală nu sunt încă în parametri constituţionali, a recunoscut ministrul, dovadă fiind deciziile de neconstituţionalitate date în acest sens de Curtea Constituţională.

„Politica penală trebuie adoptată, promovată şi aplicată norma în acord cu standardele constituţionale. Putem spune că ea este adoptată? Teoretic, da. Practic, numeroasele deciziile de neconstituţionalitate ne contrazic şi am ferma convingere că, după aceste multe decizii de neconstituţionalitate, Codul penal, Codul de procedură penală nu sunt încă în parametri constituţionali”, a spus Tudorel Toader în cadrul unei dezbateri cu titlul „Cine face politica penală în România".

Tudorel Toader a explicat că Ministerul Justiţiei este acum în perioada în care aşteaptă propuneri de îmbunătăţire a celor patru Coduri – Penal, de Procedură Penală, Civil şi de Procedură Civilă. Ministrul Toader a estimat că, după centralizarea acestor propuneri și după valorificarea lor în textele aflate în pregătire, proiectele celor patru Coduri se vor putea finaliza "undeva prin toamnă".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă