12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Fifor s-a întâlnit cu adjunctul consilierului lui Donald Trump și l-a...

Ministrul Fifor s-a întâlnit cu adjunctul consilierului lui Donald Trump și l-a asigurat că România rămâne un partener de încredere

Noul ministru român al Apărării, Mihai Fifor, s-a întâlnit, marți, în SUA, unde îl însoțește pe președintele Iohannis, cu adjunctul consilierului pentru securitate națională al președintelui Donald Trump, Ricky Waddell.

Mihai Fifor l-a asigurat pe oficialul american că România rămâne un partener de încredere în eforturile internaționale de menținere a stabilității și în dezvoltarea Parteneriatului Strategic bilateral.

"Am avut în dimineața aceasta o întâlnire substanțială cu adjunctul consilierului pentru securitate națională al președintelui Donald Trump, Ricky Waddell. La întâlnire au participat și domnul general Nicolae Ciucă — șeful Marelui Stat Major al Armatei, domnul general Marian Sima — directorul DIM și domnul George Maior, ambasadorul României la Washington. În cadrul întâlnirii am apreciat expertiza domnului Waddell în cadrul Armatei americane și a coordonării misiunilor militare în Irak și Afganistan și i-am mulțumit pentru angajamentul constant politic și militar al SUA alături de Armata Română, atât în teatrele de operații, cât și în implementarea măsurilor degajate din cele două summit-uri NATO", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

El a arătat că în cadrul întâlnirii a prezentat și "stadiul programelor strategice în domeniul achizițiilor aprobate în Parlamentul României".

Totodată, Fifor l-a asigurat pe oficialul american de faptul că România rămâne "un partener de încredere și un actor deloc lipsit de importanță în continuarea eforturilor internaționale de menținere a stabilității și în dezvoltarea Parteneriatului Strategic ce leagă cele două țări de mai bine de 20 de ani".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă