VIDEO Șase persoane au murit în Toscana. Ministerul de Externe a emis o atenționare de călătorie pentru nordul și centrul Italiei. Numerele de telefon la care pot suna cetățenii români

de Adrian Bărbulescu , 10 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 16:12, 10 septembrie 2017

Ministerul Afacerilor Externe a emis duminică o atenţionare de călătorie pentru mai multe regiuni din nordul şi centrul Italiei, care se confruntă cu precipitaţii abundente şi vânt puternic.

UPDATE Șase persoane au murit în Toscana

Cel puţin şase persoane au murit şi trei au fost date dispărute, în urma inundaţiilor din regiunea Toscana. O ploaie puternică a afectat duminică noaptea, la ora locală 02,00 (03,00, ora României), oraşul Livorno din nord-vestul Italiei. Şase persoane sunt date dispărute în Livorno, conform ziarului italian Corriere della Sera. Situaţia este dramatică”, a declarat primarul oraşului Livorno, Filippo Nogarin.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că anumite regiuni din nordul şi centrul ţării se confruntă cu fenomene meteorologice intense, caracterizate de precipitaţii abundente şi vânt puternic. Serviciul de Protecţie Civilă italian a anunţat, pentru ziua de 10 septembrie 2017, cod roşu cu pericol de inundaţii şi alunecări de teren în regiunea Liguria, cod portocaliu pentru mai multe regiuni din nordul şi centrul Italiei (Toscana, Umbria, Lazio, Veneto, Abruzzo şi Molise) şi cod galben pentru celelalte regiuni ale ţării”, transmite MAE printr-un comunicat.

Românilor care călătoresc în Italia li se recomandă accesarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, pentru informaţii cu privire la starea vremii, actualizate în permanenţă, precum şi site-ul Serviciului de Protecţie Civilă: http://www.protezionecivile.gov.it.

De asemenea, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344.

Comentarii

  • Julius-Viorel Jancu

    10 septembrie 2017 19:40

    Foarte interesant ce se intimpla PESTE TOT !! Nu vreau sa scriu mai mult, ca dupa aceea ziceti ca sint nebun ! Aviz amatorilor din Romania !! Numele lui Taica - Meu este Iehova !!!

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design