FOTO Minerul grav accidentat la Lupeni, care fusese transportat la București, a murit la Spitalul Floreasca

de Mihai Diac , 06 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 09:30, 07 octombrie 2017

Minerul accidentat la Lupeni, care fusese transportat la București, a murit la Spitalul de Urgență Floreasca, vineri seară.

Trei mineri au fost blocați joi, în subteran, de surparea unui abataj de la Mina Lupeni. Unul dintre ei a fost scos din mină decedat, al doilea a fost scos grav rănit iar al treilea a fost evacuat rănit, dar în stare stabilă. Acesta a fost transportat la spitalul din Petroșani.

La momentul incidentului, în galeria care a fost blocată se aflau 11 mineri, opt dintre ei reuşind să se salveze. Tavanul galeriei, unde minerii făceau lucrări de consolidare, s-a surpat pe o lungime de aproximativ 16 metri. Ei se aflau la o adâncime de 400 de metri.


"Din ce am înţeles, a fost un gol în tavan, un gol care nu a putut fi apreciat şi nu se ştia ce se putea întâmpla. Se pare că sistemul de susţinere la grinzi a rezistat. În schimb la stâlpi, spun ei, ar fi nişte probleme şi din cauza aceasta stâlpii s-ar fi micşorat de la 2.10 la 1.80. Noi o să lăsăm organele de anchetă, ITM şi Procuratura să îşi facă ancheta şi nu o să ne antepronunţăm noi de unde a apărut problema. O să ne facem şi noi ancheta internă şi verificările. Nu o s-o comunicăm până în momentul în care ITM şi procuratura o comunică”, a explicat ministrul Energiei.

În cazul minerului grav rănit, ISU Hunedoara a precizat că "după evaluarea preliminară realizată de către echipajul ambulanței de terapie intensivă, care are în componența sa un medic, s-a constatat că pacientul prezenta multiple traumatisme și fracturi ale membrelor superioare și inferioare și a fost transportat de urgență, cu un elicopter dotat pentru zbor pe timp de noapte, la Spitalul Floreasca".


Unul dintre mineri a fost scos la suprafață mort, după 15 ore de căutare. Primul miner scos din subteran joi noaptea este în stare foarte gravă, iar următoarele ore sunt ”hotărâtoare”, conform medicilor de la Spitalul Floreasca, iar cel de-al doilea miner are răni ușoare și a fost internat la Spitalul Petroșani. 

 

Comentarii

 • r adu

  07 octombrie 2017 10:30

  De ce mor persoanele ce sunt DOAR strivite, inclusiv cele din accidente de mașină??? Pe scurt se pot afla multe mai jos httpatimures.rowp-contentuploads201501Luminita-Chiutu-Sindromul-de-strivire.pdf

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 octombrie 2017 22:38

  ROMANIA FURATA-Jaf de miliarde in Valea Jiului România pentru RomâniCORUPTIA, ARE SI EA ROLUL,IN SIGURANTA,SECURITATEA,MINELOR MINERILOR, ALTA COMISIE,RAPOARTE COMISII

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 octombrie 2017 22:21

  Imnul MINERILOR 2012.mpg dancyoby1

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design