VIDEO. Militarii români și americani se antrenează în Dobrogea pentru operațiuni de asalt cu elicoptere Black Hawk

de Mihai Diac , 08 martie 2017 - stire actualizata la ora 14:29, 08 martie 2017

Militarii din Forțele Terestre ale României și ale Statelor Unite se antrenează în comun, în județul Constanța, pentru operațiuni de asalt cu elicoptere și pentru încărcare și debarcare de materiale.

Pentru acest antrenament sunt folosite elicoptere UH 60 Black Hawk, trimise de SUA pentru a întări protecția pe Flancul Estic al NATO.

Exercițiul din Dobrogea, denumit Platinum Eagle, face parte din Operațiunea Atlantic Resolve, derulată de Forțele Terestre americane (US Army) în estul Europei.


Citește și: Militarii români și americani fac antrenamente de asalt în Dobrogea cu faimoasele elicoptere Black Hawk

UH-60 Black Hawk sunt definite ca elicoptere de transport tactic, folosite de militarii americani în mai multe teatre de luptă internaționale. În total, US Army trimit în Europa, în anul 2017, 38 de elicoptere Black Hawk, 24 de elicoptere Apache și 12 elicoptere Chinook.


Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est.

 

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design