13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMilitarii români pregătiţi pentru operaţiuni în Afganistan, anchetaţi de MApN

Militarii români pregătiţi pentru operaţiuni în Afganistan, anchetaţi de MApN

Militarii pregătiţi pentru misiuni în Afganistan vor fi anchetaţi de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), în urma unor acuzaţii de luare de mită, relatează Digi24.

Aproape 100 de reclamaţii de luare de mită vor fi cercetate de Corpul de Control al MApN, suspecţii fiind mai mulţi militari din batalionul 26 Infanterie „Scorpionii roşii”.

Potrivit Digi24, unii dintre militari au reuşit să plece în misiuni în teatrele de operaţiuni din Afganistan pe baza unor atenţii date comandanţilor unităţilor care se ocupau de trierea soldaţilor. 

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat că reclamaţiile sunt analizate la nivelul Statului Major şi că vor fi luate măsurile necesare pentru ca astfel de activităţi să nu existe în cadrul armatei române.

Aceasta nu este prima dată când în MApN primeşte reclamaţii cu privire la “rezervarea”  unor locuri în teatrele de acţiuni militare din Afganistan.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă