15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMilano cere ajutor guvernamental pentru a scapa de tigani

Milano cere ajutor guvernamental pentru a scapa de tigani

Oficialii din Milano solicita ajutorul Guvernului italian in problema invaziei tiganilor, situatie ingrijoratoare ce nu poate fi tinuta in frau doar de autoritatile milaneze. O dovada in acest sens il reprezinta dublul asasinat de duminica, din strada Muggiano, cand un barbat de etnie roma, originar din Bosnia, si-a ucis doi nepoti.

"Inca mai asteptam, dupa semnarea acordului de siguranta in data de 18 mai, numirea comisarului cu puteri extraordinare, in persoana prefectului orasului", a declarat viceprimarul milanez, Riccardo De Corato. "Solicit ministrului de Interne sa rezolve cat mai repede posibil aceasta problema care a devenit intolerabila", a adaugat acesta, citat de cotidianul Il Giornale, consultat de Hotnews.

De aceeasi parere este si Mariolina Moioli, consilier municipal: "aceasta crima oribila demonstreaza inca o data ca este o problema de compatibilitate si nu toate persoanele doresc sa se integreze in societate. Cerem guvernului sa faca ceva concret, sa lase deoparte vorbele goale".

"Vom adopta decretul din 11 iulie care prevede ca imigrantii care nu si-au gasit de lucru in primele trei saptamani de la sosirea lor in Italia, sa fie repatriati", a precizat Moioli.

Potrivit lui Davide Boni, reprezentantul regional al formatiunii politice Liga Nordului, de dreapta, "faptul ca rromii nu respecta nicio regula in comunitate reprezinta inca o dovada ca acestia au un stil de viata diferit decat cel al italienilor. Cine incalca legea trebuie repatriat sau trimis la inchisoare", a adaugat acesta.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă