10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMii de simpatizanţi ai opoziţiei belaruse s-au adunat în centrul oraşului Minsk

Mii de simpatizanţi ai opoziţiei belaruse s-au adunat în centrul oraşului Minsk

Mii de susţinători ai opoziţiei belaruse s-au adunat în centrul oraşului Minsk, pentru a denunţa fraudarea scrutinului prezidenţial de duminică, după ce poliţia a dispersat violent un grup de circa 200 de persoane, relatează Mediafax.

Vladimir Nekliaev, unul dintre candidaţii opoziţiei a fost rănit în cursul intervenţiei scutierilor, el suferind un traumatism cranian şi fiind transportat la spital.

Poliţişti înarmaţi cu bastoane au intervenit împotriva celor circa 200 de demonstranţi care încercau să ajungă în Piaţa Octombrie, unde liderii opoziţiei le-au cerut susţinătorilor să se adune după închiderea urnelor.

Potrivit unui sondaj la ieşirea de la urne, Lukaşenko a obţinut 72 la sută din voturi, urmat de Andrei Sannikov şi Vladimir Nekliaev, care au obţinut fiecare câte 6,1 la sută din voturi.

Ales în 1994 în urma primelor alegeri prezidenţiale organizate după declararea independenţei Belarusului, Lukaşenko a fost reales în 2001 şi în 2006 (când a obţinut 83 la sută din voturi), în urma unor scrutinuri marcate de nereguli, conform observatorilor occidentali.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă