5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMihai Răzvan Ungureanu, despre Ponta: Reacția externă va veni

Mihai Răzvan Ungureanu, despre Ponta: Reacția externă va veni

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că reacția externă cu privire la punerea sub învinuire a premierului Victor Ponta vor veni în curând și că rapoartele lor vor fi mult mai obiective decât scrisorile redactate din disperare, potrivit B1 TV. 

”Va exista o critică la adresa premierului pe care le face la adresa justiției, asupra independenței justiției. Toate ambasadele au trimis către centrale explicațiile pe care le au ei, rapoartele lor care sunt mult mai obiective decât scrisorile redactate din disperare. Reacția externă va veni. Ce credibilitate, ce onorabilitate poate să aibă un premier urmărit penal?”, a subliniat Ungureanu. 

Citește și: EXCLUSIV RL. Cum s-a folosit Ponta de informații confidențiale

De asemenea, fostul prim ministru a precizat că Ponta va fi lăsat singur. 

“Mai departe se va vedea că Ponta va fi lăsat singur. Acum, prin felul în care atacă tot ceea ce consideră că îi provoacă răul, crează premisele a două catastrofe politice – desființarea PSD sau reducerea la un micron politic ori o lovitură grea dată statutului democrației române. E greu să înțelegi cu ochii unui european cum se poate ca un înalt demnitar al unui stat european se prevalează de scenarii cosmice pentru a se apăra contra unei acuzații cu dovezi din partea DNA”, spune fostul prim-ministru.

Citește și: Victor Ponta sfidează justiția: Acuzarea mea are ca scop SCHIMBAREA Guvernului. Se încearcă o lovituă de stat!

În ceea ce privește reacția premierului când a trimis către ambasadele din România a unor țări scrisori prin care explica că își va demonstra nevinovăția, Ungureanu a spus că acest lucru denotă disperare. 

“Când faci așa ceva nu denotă decât disperare că va exista o reacție dură din partea statelor partenere nouă”, a spus Ungureanu. 

În legătură cu moțiunea de cenzură, Mihai Răzvan Ungureanu consideră că șansele sunt ”apreciabile”. 

“Dacă am un regret, e că nu s-a putut face suficient de cuprinzătoare ca să intre în text lucrurile grave comise de Ponta în ultimii ani. Votul prin corespondență e un subiect greu, serios, esențial din punct de vedere constituțional și democratic. E greu de citit pentru că dinamica grupurilor parlamentare va fi accentuată odată cu creșterea presiunii pe Ponta. Toate declarațiile de afiliere, unele dintre ele chiar lăcrimoase, toate sunt fum“, o conchis Ungureanu. 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă