Mihai Fifor: Livrarea de rachete Patriot arată că SUA au mare încredere în România. Intrăm într-un club select

de Mihai Diac , 31 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 23:06, 31 octombrie 2017
Patriot

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat marți seară, la Antena 3, că odată cu achiziționarea sistemului de rachete Patriot, România va intra într-un ''club select'', iar acest lucru arată că SUA au mare încredere în partenerul român.

''Am vrut să subliniez că România intră într-un club select în momentul de față. Nu orice stat al Uniunii sau al lumii are sisteme Patriot. (...) Unii cârcotași au spus că cine are bani cumpără. Nu, nu este așa. Guvernul american nu livrează oricui iar faptul că se livrează în România arată că SUA are o foarte mare încredere în partenerul român'', a precizat  Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a mai spus că proiectul de lege pentru achiziționarea primului pachet de rachete Patriot va fi prezentat cel mai probabil miercuri Guvernului, iar apoi Parlamentului.

''Suntem în grafic. (...) Mâine, în Guvern, sper să reușim să fim gata să trecem cu proiectul de lege pentru achiziționarea primului sistem Patriot. Dacă nu, atunci vineri, la ședința extraordinară a Guvernului, vom finaliza acest lucru iar săptămâna viitoare, luni, în procedură parlamentară, acest proiect de lege va intra în dezbatere, sperăm în procedură de urgență (...), să putem avea adoptată această lege foarte, foarte repede. În momentul în care legea e promulgată și intră în vigoare, atunci vom putea semna scrisoarea, respectiv contractul'', a declarat Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, contractul de achiziție are o valoare totală de 3,9 miliarde de dolari.

''Vom achiziționa primul sistem din bugetul alocat pe acest an. Avem un grafic eșalonat pentru o durată de opt ani, practic, noi discutăm despre Programul de înzestrare 2017-2026 și cumpărăm șapte sisteme. (...) Banii vor fi. Deja în proiectul de buget pe 2018 Ministerul Apărării are alocat 2% din PIB, pentru că ne respectăm angajamentele față de NATO și partenerul strategic'', a subliniat ministrul.

Comentarii

 • Abu Abas

  02 noiembrie 2017 19:42

  Doarea cu armament defensiv este o gafa uriasa, Ce avem nevoie pentru aparare sunt rachete balistice cu multiple focoase termonucleare. Risipim putinii bani pe o praștie depasita tehnic deja de multa vreme.

  raspunde comentariului
 • selectu' de la club

  02 noiembrie 2017 12:22

  A ***** incredere daca nu avem voie fara vize ...

  raspunde comentariului
 • Bircea madea

  01 noiembrie 2017 11:13

  Văd că le-a intrat un morcov în gaură la trolacii bolșevici morți de foame de pe forum.

  raspunde comentariului
 • Kuminecaturile Gemene

  01 noiembrie 2017 8:11

  Doua rachete incrucisate iar deasupra un kurcubeu franjurat, arghh! Emblema vietii vesnice.

  raspunde comentariului
 • Ilie Mihalteanu

  01 noiembrie 2017 8:01

  Asa este, este Clubul Coloniilor americane...

  raspunde comentariului
 • Arianus Reloaded

  01 noiembrie 2017 3:45

  Clubul se numeste Piratii Kurcubeului. Emblema evident ecce kurcubeul cu doua rachete. Ministrul Aplecarii Nationale ecce membru de onoare, uns la arianus imediat dupa ce strategicul minciurian a refuzat sa plateasca cotizatia financiara pe motiv ca plata in natura ecce cu varf si indesat. Adica carevasazica nu i-a placut, mincinosul...

  raspunde comentariului
 • ovidiu

  01 noiembrie 2017 2:26

  turciei nu au vrut sa I vanda. poloniei da. e adevarat ca sunt scumpe si Romania nu prea are bani. F16, blindate, elicoptere americane si frantuzesti, sisteme Patriot. Niste submarine germane mai lipsesc. Sunt bune doar ca trebuie platite.

  raspunde comentariului
 • Kuminecaturile Gemene

  01 noiembrie 2017 2:24

  Daca nu vine pizderul sa inbuce ceva la masa tacerii, vine patriotii de KK cu rachetele la kurcubeul tricolor. Pozitia strategica a lui Konchita Wurst ecce legitimatia noastra de VIP la clubul fomistilor repetenti iar parola ecce Inbuci Ceva.

  raspunde comentariului
 • kermit

  01 noiembrie 2017 0:01

  Fifor are dreptate ! SUA nu livreaza acest sistem oricui .... Parteneriatul cu SUA e cel mai valoros .. Spre deosebire de asa zizi frati ortohoti de la rasarit care au hacuit Romania si exterminat cel putin 800.000-1.000.000 de romani America si-a adus contributia la formarea Statului Unitar Roman.

  raspunde comentariului
 • eugenraduca

  31 octombrie 2017 23:47

  acest megaloman vorbeste de ,romania in club select...ca e in tr-un club select....ca are patriot....in ce club este romania cu infrastructura si cu coruptia si hotiile de care auzim si cititim in fiecare zi la tv si in presa...democratia cica da sansa la ce-i mai buni mai destepti sa iasa in fata.....pina una alta alde fofor e in fata...

  raspunde comentariului
 • Yon

  31 octombrie 2017 23:27

  Patriot-ul e pentru ruși nu pentru romani.

  raspunde comentariului
  • kermit

   01 noiembrie 2017 0:05

   si asta e adevarat. Faza urmatoare este livrarea de Tomahawk ... tot pentru rusi. Ar merita muscalii o faza ca ca aceasta mai ales dupa ce au ajutat dementul nord coreean sa se doteze cu rachete intercontinentale.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design