Migranți clandestini irakieni, prinși lângă Portul Mangalia

de Andrei Mărgăritescu , 13 august 2017 - stire actualizata la ora 13:32, 13 august 2017
Migranți clandestini irakieni, prinși lângă Portul Mangalia

O navă sub pavilion turcesc având la bord 69 de migranți clandestini de naționalitate irakiană, din care 29 de minori, a fost interceptată duminică dimineață în apele teritoriale românești, în apropiere de Portul Mangalia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, Ionela Păsat, nava de patrulare MAI 3057 din cadrul Grupului de Nave Mangalia a fost alertată duminică dimineață în jurul orei 7:00, prin Sistemul Integrat de Supraveghere la Marea Neagră, pentru a intercepta o ambarcațiune suspectă ce naviga pe Marea Neagră, îndreptându-se către țărm, în apropiere de Mangalia, transmite Agerpres.

„Nava suspectă, sub pavilion Turcia, și-a continuat drumul și s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranți, drept urmare, o navă a Gărzii de Coastă a intervenit interceptând și ulterior escortând ambarcațiunea în port, la sediul Grupului de Nave Mangalia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, conform sursei citate.

Din primele verificări ale autorităților române a reieșit faptul că nava Emek 1, sub pavilion Turcia, era condusă de doi facilitatori pentru migranți clandestini, un cetățean bulgar și un cipriot, iar la bordul ei se află 69 de irakieni (30 bărbați, 10 femei și 29 de minori), cercetările fiind continuate în acest caz.

Comentarii

 • Borusceag

  13 august 2017 16:04

  Calauzele trebuie arestate si confiscati banii storsi de la nenorocitii de migranti, apoi migrantii trebuie trimisi in gazda la PONTA sa se sature, ca tot le face moscheie la ****** din banii furati de Firea pentru PDSR.

  raspunde comentariului
  • Vezi mai bine ca iohanis iti aduce vreo 500 de mii asa ca aia sunt o nimica toata si o sa vezi moschei cu nemiluita.

   13 august 2017 16:22

   .

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design