16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialMartor: Fosta judecătoare Antonela Costache ar fi primit din banii luați ca...

Martor: Fosta judecătoare Antonela Costache ar fi primit din banii luați ca MITĂ de Geanina Terceanu

Fosta judecătoare de la Tribunalul București, Antonela Costache, ar fi primit din banii primiți de Geanina Terceanu pentru soluția de achitare în dosarul Transferurilor, pentru că ea i-ar fi “repartizat” colegei acest dosar, informează Mediafax.

Această declaraţie aparţine unuia dintre martorii acuzării. El a arătat, în fața anchetatorilor DNA, că, în cadrul discuțiilor avute cu judecătoarea Geanina Terceanu, aceasta i-a mărturisit că a cerut cu peste 100.000 de euro mai mult de la frații Becali pentru că jumătate din sumele totale încasate de la aceștia ar fi trebuit să ajungă la magistratul Antonela Costache, se arată în motivarea Curții de Apel București la decizia de arestare a Geaninei Terceanu și a fraților Ioan și Victor Becali.

Martorul mai spune că judecătoarea Terceanu și-a explicat gestul prin faptul că Antonela Costache i-ar fi dat ei dosarul Transferurilor de jucători.

“În cadrul discuţiei purtate cu aceasta (Geanina Terceanu, n.r.), m-a întrebat dacă pot să iau legătura cu familia Becali şi i-am spus că pot să fac acest lucru, urmând ca eventuale pretenţii din partea acesteia să mi le spună ulterior. Fac precizarea că la această primă întâlnire cu judecătoarea, am întrebat-o dacă este sigură că poate să dea o soluţie de achitare în acest dosar, iar aceasta mi-a dat de înţeles că nu mai este aşa de sigură că poate da o soluţie de achitare în dosar”, le-a spus procurorilor martorul citat.

El mai spune că, la o perioadă de timp de la această primă întâlnire, întrucât se apropiau ultimele termene de judecată în dosarul Transferurilor, a mers din nou la judecătoare acasă, împrejurare în care aceasta i-ar fi spus să ia legătura cu familia Becali şi să le transmită că este destul de greu să dea o soluţie de achitare şi că mai doreşte pentru acest lucru încă 105.000 euro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zelenski mulțumește SUA pentru ajutorul de 89 de miliarde de euro

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și alți lideri europeni au mulțumit SUA pentru adoptarea unui proiect de lege de ajutor vital de 89 de miliarde...

Elena Rîbakina a câștigat turneul WTA de la Stuttgart

Kazaha Elena Rîbakina a câştigat turneul WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în finală, în două seturi simetrice, scor 6-2, 6-2,...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 21 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 21 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 21 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă