12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMarina SUA l-a demis pe comandantul Flotei a 7-a americane după o...

Marina SUA l-a demis pe comandantul Flotei a 7-a americane după o serie de accidente navale în Asia

Marina SUA l-a demis miercuri pe comandantul Flotei a 7-a americane, viceamiralul Joseph Aucoin, după o serie de coliziuni în care au fost implicate nave militare americane în Asia în mai puţin de trei luni, relatează Reuters.

Amiralul Scott Swift, comandantul Flotei SUA din Pacific, l-a eliberat din funcţie pe Joseph Aucoin la baza navală americană din Yokosuka, Japonia, a declarat un purtător de cuvânt al Marinei SUA.

Contraamiralul Phil Sawyer, comandantul adjunct al Flotei SUA din Pacific, va prelua imediat comanda Flotei a 7-a americane, a adăugat el.

Coliziunea de luni între distrugătorul USS John S. McCain al Marinei militare americane şi un petrolier în largul Singapore, în urma căruia zece marinari americani sunt daţi dispăruţi şi alţi cinci au fost răniţi, este cel de-al patrulea incident major în care au fost implicate nave ale Flotei SUA din Pacific în acest an.

Decizia de a-l demite pe viceamiralul Joseph Aucoin a avut loc din cauza 'pierderii încrederii în capacitatea sa de comandă', a precizat purtătorul de cuvânt.

Marina SUA a ordonat marţi o 'pauză operaţională' pentru întreaga flotă americană cu scopul evitării de noi accidente în urma coliziunii de luni între distrugătorul USS John S. McCain şi un petrolier în largul Singapore. În iunie, un alt distrugător al marinei militare americane, USS Fitzgerald, din aceeaşi clasă ca şi John S. McCain, s-a ciocnit cu un vas comercial. Incidentul s-a soldat cu moartea a şapte marinari, iar după o anchetă, comandantul, secundul şi şeful de echipaj al distrugătorului au fost eliberaţi din funcţii săptămâna trecută.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă