Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marian Popescu despre declaraţiile premierului privind Comisia de Etică: Nu am carnet de partid

Preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, Marian Popescu, a declarat, vineri, referindu-se la declaraţia lui Victor Ponta, că decizia acestui for nu este politică, precizând că nu deţine carnet de partid, ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.07.2012 - 14:18

Preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, Marian Popescu, a declarat, vineri, referindu-se la declaraţia lui Victor Ponta, că decizia acestui for nu este politică, precizând că nu deţine carnet de partid, informează Mediafax.

"Îmi pare rău că nu pot să vă arăt un carnet de partid, pentru că nu îl am", a spus Marian Popescu, răspunzând unei întrebări privind declaraţia premierului Victor Ponta potrivit căreia Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti este o "comisie ad-hoc", special pentru el, iar decizia forului este "politică", singura hotărâre recunoscută fiind cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Citeşte şi VERDICT OFICIAL Universitatea din Bucureşti: Ponta a PLAGIAT. Texte copiate în 115 pagini din 297. Vezi ce "performanţă" a reuşit premierul

Întrebat dacă au fost făcute presiuni asupra membrilor Comisiei de Etică, profesorul Marian Popescu a spus că nu poate spune cu fermitate că "cineva a fost determinat să facă un anumit lucru".

"Ce pot spune cu fermitate este că au existat îngrijorări, unele remarcabile, privind calitatea de membru al acestei comisii", a precizat Marian Popescu.

Citeşte şi PLAGIAT PONTA. Doctoratul premierului, la mâna rectorului Universităţii

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a subliniat, în acest context, că asupra lui nu au fost făcute presiuni.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti, pe care a calificat-o drept "comisie ad-hoc" special pentru el, este "politică" şi că singura hotărâre recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

Citeşte şi PLAGIAT PONTA. Rămâne premierul şi fără calitatea de avocat?

"Potrivit Legii educaţiei fãcută de domnul Funeriu, singura decizie recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, ANCS. Acea comisie s-a pronunţat definitiv, ieri, şi decizia ei arată că nu există plagiat. Facultatea de Drept a refuzat să încalce legea, iar ce se decide azi este o decizie politică, dovadă că nu am fost chemat niciodată să-mi exprim un punct de vedere. Atenţie! Este singura dată când nu am fost chemat, iar această comisie nu a funcţionat până acum niciodată. Este o comisie ad-hoc făcută special pentru mine", a spus premierul Victor Ponta.

Citeşte şi Premierul nu recunoaşte verdictul comisiei de la Universitatea Bucureşti: Este o decizie "politică"

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti (UB) a hotărât că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, "prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...