11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMApN a ales patru firme pentru modernizarea FREGATELOR. Firma producătoare a navelor...

MApN a ales patru firme pentru modernizarea FREGATELOR. Firma producătoare a navelor NU a fost selectată

Ministerul român al Apărării a selectat preliminar patru oferte în cadrul licitației pentru etapa a doua de modernizare a fregatelor tip 22, "Regele Ferdinand" și "Regina Maria".

Foarte interesant este faptul că oferta firmei care a produs fregatele, BAE Systems, nu se află printre cele patru selectate.

Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Armamente din MApN, cele patru oferte selectate preliminar sunt ale următorilor operatori economici:

1. Asocierea STM Savunma Teknolojileri Muhendislik – HAVELSAN Hava Teknolojileri Sanay ve Ticaret A.Ş. – ASELSAN Electronic Sanayi ve Ticaret A.Ş. / Turcia – S.C. Centrul pentru servicii de radiocomunicaţii S.R.L. (C.S.R.) / România;

2. Lockheed Martin Canada Inc. – Canada;

3. Finmeccanica S.p.A – Italia;

4. DCNS Rcs – Franţa.

Cei patru operatorii economici menţionaţi au fost invitaţi de către partea română să participe cu oferte la etapa a II-a a procedurii de atribuire, termenul limită de depunere a ofertelor fiind data de 18 iulie 2016.

Valoarea totală a contractului de modernizare este de circa 838,7 milioane de lei, fără TVA. Lucrările se vor derula pe o perioadă de trei ani și jumătate.

În timpul cât fregatele tip 22 vor fi în șantier, Forțele Navale ale României vor avea operațională doar fregata "Mărășești" – care nu va fi modernizată. După ce etapa a II-a de modernizare a fregatelor tip 22 se va finaliza, acestea vor reveni în activitate, iar fregata "Mărășești" va fi retrasă definitiv din exploatare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă