15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialManifestări dedicate comemorării a 27 de ani de la revolta muncitorilor din...

Manifestări dedicate comemorării a 27 de ani de la revolta muncitorilor din Brașov

Împlinirea a 27 de ani de la revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987 va fi marcată astăzi la Brașov prin organizarea a două manifestări, potrivit președintelui Asociației „15 Noiembrie 1987“ Brașov, Florin Postolachi.

Citește și: Brasov, 15 noiembrie 1987…

Brasov, 15 noiembrie 1987… II

„Ca în fiecare an, organizăm Crosul 15 Noiembrie, ajuns la a XXV-a ediție, iar la Troița din fața Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, ridicată în memoria participanților la revolta anticomunistă a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane Steagul Roșu are loc un ceremonial militar și religios. Trebuie să amintim că în acea zi coloana de manifestanți care se deplasa spre Comitetul Județean de partid în 15 noiembrie 1987 s-a oprit în acel loc și s-a strigat pentru prima dată «Jos Ceaușescu!» și «Jos Comunismul!» 15 noiembrie 1987 rămâne o pagină de istorie scrisă de brașoveni“, a declarat președintele Asociației „15 Noiembrie 1987“ Brașov, pentru Agerpres.

Citește și: Brasov, doua decenii de la revolta anticomunista

Crosul 15 Noiembrie ediția a XXV-a a devenit o competiție de tradiție, una dintre manifestările de prestigiu organizate la Brașov, care se bucură în fiecare an de o participare numeroasă atât din rândul sportivilor din țară și din străinătate, cât și a numeroși elevi și studenți.

Citește și: Rudele deportatilor, victime inocente

Traseul măsoară cinci kilometri și este cel parcurs de către muncitorii brașoveni în 15 noiembrie 1987: Roman S.A. – Calea București – Bulevardul 15 Noiembrie – Prefectura.

De la ora 15.00, la Troița din fața Spitalului Clinic Județean de Urgență va avea loc un ceremonial militar și religios cu depuneri de coroane.

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă