Mămici cu copii, tătici şi bunici au pichetat Ministerul Muncii - Video

Peste o sută de persoane, mămici cu copii, tătici şi chiar bunici au pichetat, luni, sediul Ministerului Muncii, în semn de protest faţă de decizia privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, scrie

Share

Rl online 0 comentarii

17.05.2010 - 17:25

Peste o sută de persoane, mămici cu copii, tătici şi chiar bunici au pichetat, luni, sediul Ministerului Muncii, în semn de protest faţă de decizia privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, scrie Mediafax.

Protestul s-a încheiat, iar protestatarii au depus pungi cu pamperşi folosiţi în faţa ministerului şi au transmis autorităţilor că nu sunt dispuşi să facă niciun compromis, totodată mămicile anunţându-şi intenţia de participa la mitingul de miercuri.

Reprezentanţii părinţilor au discutat cu secretarul de stat pe probleme sociale din Ministerul Muncii, acesta spunându-le că, deocamdată, sunt mai multe variante în discuţie privind reducerea indemnizaţiei şi că nu este luată o decizie.

Mămicile i-au cerut secretarului de stat ca printre variantele de discuţii să se afle şi propunerea lor de a nu diminua indemnizaţia pentru creşterea copilului.

Din delegaţia cu care a discutat reprezentanţii Ministerului Muncii a făcut parte şi Lavinia Şandru, fost deputat PIN, care a declarat, la finalul întâlnirii, că a explicat reprezentanţilor din minister de ce a fost introdusă această indemnizaţie şi de ce aceasta nu poate fi diminuată.

"Atunci când a fost gândită această indemnizaţie a avut în vedere relansarea natalităţii. Dacă negociem acum înseamnă că suntem dispuşi să negociem viitorul României. I-am cerut secretarului de stat să nu negocieze cu nimeni", a declarat Lavinia Şandru.

Unul dintre consilierii din minister care a participat la întâlnire, Radu Godeanu, a afirmat că nu a fost luată nicio decizie privind cuantumul indemnizaţiei şi a precizat că acesta va fi stabilit după consultarea patronatelor şi sindicatelor.

Părinţii şi bunicii adunaţi în faţa ministerului au scandat "Ruşine, ruşine să vă fie", "Am muncit şi-am cotizat, nu-i pomană de la stat", "Incompetenţii", "Furăcioşii", "Noi impozit am plătit, nu negociem nimic".

Protestatarii au avut mai multe bannere inscripţionate cu mesaje precum "Cu borduri şi săli de sport vom creşte copiii în cort", "Lăsaţi-ne 85 % pentru o generaţie mai cultă", "Copii sunt viitorul ţării, copiii de azi contribuabilii de mâine", "Puşca şi cureaua lată, ce pamperşi aveam odată", "Pamperşi pentru Băsescu" şi "Respectaţi mamele, nu ne furaţi dreptul la alăptare".Protestatarilor li s-a alăturat şi fostul secretar de stat de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Ileana Savu, care a afirmat că decizia de diminuare a indemnizaţiei încalcă drepturile copilului, deoarece lipsa acestor bani în bugetul unei familii va afecta în mod direct sănătatea şi educaţia copilului.

Ileana Savu a precizat că pot fi găsite alte soluţii pentru ca această măsură să nu fie aplicată, una dintre acestea fiind reducerea cheltuielilor care nu ţin de salarii din ministere.

"Ca fost secretar de stat, credeţi-mă că ştiu că sunt bani în ministere şi nu mă refer la fondurile de salarii. Gândiţi-vă că doar în acest an Ministerul Muncii alocă 800.000 de euro pentru organziarea de seminarii în cadrul Anului European pentru combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale", a declarat Ileana Savu.

Guvernul Boc intenţionează reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului de la 1 iunie, precizând că în perioada imediat următoare va fi decis dacă diminuarea va fi operată prin introducerea unui procent mai scăzut decât cel actual, de 85 la sută din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau dacă va fi impusă o sumă fixă.

Citește totul despre:

Comentarii

Loading...
loading...