10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMAE: Românii care locuiau în imobilul incendiat în Bergkamen sunt în siguranţă

MAE: Românii care locuiau în imobilul incendiat în Bergkamen sunt în siguranţă

MAE a informat, sâmbătă, că românii care se aflau în blocul afectat de incendiu în localitatea germană Bergkamen sunt în siguranţă şi precizează că datele de identitate şi coordonatele de contact ale acestora au fost preluate de echipa consulară mobilă a Consulatului României la Bonn.
 
”Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat în localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazaţi 10 dintre cetăţenii români, rezidenţi ai imobilului incendiat, pentru a le oferi asistenţă consulară. În urma discuţiilor, a rezultat faptul că aceştia lucrează în Republica Federală Germania în domeniul construcţilor, pe baza unor contracte de muncă încheiate legal. Cetăţenii români nu au solicitat sprijinul Consulatului, declarând că nu au probleme cu documentele de identitate sau călătorie”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.
Potrivit sursei citate, consulul le-a preluat datele de identitate şi coordonatele de contact.
”Referitor la ceilalţi membri ai grupului de locatari, precizăm că aceştia au fost cazaţi în diverse alte spaţii locative dintr-un oraş situat în vecinătate, aflându-se în siguranţă. Reprezentantul oficiului consular le-a oferit acestora coordonatele de contact ale Consulatului General al României la Bonn, pentru a putea solicita asistenţă consulară în caz de nevoie. Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bonn, continuă monitorizarea cu prioritate a cazului şi menţine în permanenţă legătura atât cu cetăţenii români afectaţi de incendiu cât şi cu toate autorităţile locale, acordând asistenţă consulară”, se mai arată în comunicatul MAE.
 
Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă