Liderul unionist George Simion, în greva foamei, în fața graniței cu Republica Moldova

de Andra Dumitru , 06 februarie 2016 - stire actualizata la ora 18:55, 06 februarie 2016
Liderul unionist George Simion, în greva foamei, în fața graniței cu Republica Moldova

UPDATE. După mai multe ore de greva foamei, liderului Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, i-a fost ridicată sâmbătă interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, acesta ajungând deja la Chișinău, informează Platforma Unionistă Acțiunea 2012 într-un comunicat de presă.

Organizația unionistă menționează că ridicarea interdicției s-a făcut ca urmare a apelurilor publice lansate de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Blocul Unității Naționale, Diaspora unionistă și de o serie de parlamentari, profesori universitari, avocați și experți.

---

Liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a intrat în greva foamei la vama Sculeni în semn de protest pentru că i s-a interzis să intre în Republica Moldova, informează Unimedia.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el spune că va face greva foamei până când i se va permite să meargă acasă, în Basarabia.

"Este inadmisibil să îmi fie din nou încălcate drepturile, cer autorităților din România și Republica Moldova să se sesizeze în acest caz și să ia măsurile necesare pentru anularea acestei măsuri abuzive", a declarat George Simion.

Potrivit Unimedia, George Simion, a primit interdicție de a mai intra pe teritoriul moldovean în mai 2015, atunci când a fost declarat persona non-grata pe o perioadă de cinci ani. Ulterior, interdicția i-a fost ridicată în data de 18 septembrie 2015, în urma deciziei Curții de Apel din Chișinău.

Premierul moldovean Pavel Filip a solicitat instituțiilor abilitate informații despre interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a cetățeanului român George Simion, se menționează într-un comunicat al biroului de presă al executivului de la Chișinău. 

Premierul moldovean a cerut și o analiză privind posibilitatea ca lui George Simion să i se permită accesul pe teritoriul republicii până la judecarea pe fond a cauzei sale, în limitele prevăzute de lege pentru astfel de situații, conform aceluiași text.

Comentarii

 • molto

  07 februarie 2016 13:26

  Pai sa crape de foame !!! Cui ii lipseste un psihopat ca asta ????

  raspunde comentariului
 • Firul de praf

  07 februarie 2016 12:25

  Strategie profund gresita, parerea mea. El nu isi da seama ca unirea cu R.M. strica socoteli, interne si externe. In privinta socotelilor interne, trebuie sa inteleaga ca orice angrenaj statal presupune grupari de interese, structuri de putere, relatii clientelare, conditionari reciproce, sinecuri, protectii etc. Dispare statalitatea, prin inghitire ? Auuuu. Nu e bine. In privinta socotelilor externe, apare intrebarea celor din afara- ce ne iese noua la afacerea asta ? Cum profitam ? Cum putem obtine ceva mai mult, decat am putut obtine, pana in momentul de față ? Aoleu si vai de tine, Simioane. Nu stii in ce te bagi. In plus, afla ca SIS-ul ti-a facut bucata, stiu ei de ce. Alta durere de cap am io, in acest moment. Sa zicem ca maine cade granita de la Prut. Maine, la ora 12, granicerii basarabeni pleaca acasa, Maine, la 12, iese presedintele lor si zice- faceti ce va taie capul. Cateva zeci de mii de romani trec Prutul in barci si plute improvizate, plecand la plimbare, ori in excursie, in R.M. Cateva zeci de mii basarabeni fac la fel, plecand in excursie in Romania, nu importa unde. Se pune problema ca Romania sa ia Basarabia, de tot, cu toate ale ei. Sincer sa fiu, statul roman e debil rau, in privinta resurselor si capacitatii administrative. Debil, chiar retardat. Sunteti convinsi ca puteti gestiona Basarabia, cu toate nevoile ei ? Aici e intrebarea, nu va grabiti sa dati un raspuns. Intrebati-va, mai degraba ce ar trebui sa faceti voi, in sens de achizitie de resurse si know-how, pentru situatia in care, maine sau saptamana viitoare, trebuie sa preluati RM. Cu pensii, cu salarii, cu asigurari, cu legislatie, cu minoritari, cu educatie, cu sanatate, cu... nu se mai termina. Si sa nu dea dracul sa va duceti cu miloaga la altii, dupa ajutor, dupa aia.

  raspunde comentariului
 • parere

  06 februarie 2016 20:07

  Simioane apreciez atitudidea de desteptare a constintelor nationale, dar unirea se poate face in urmatorul fel.Cele doua parlamente sa voteze ca vor unirea.Dute la parlamentul roman si sa voteze acest lucru si jumate e rezolvarta unirea.Dupa aceea dute si la parlamentul din Moldova rapita de rusi.

  raspunde comentariului
 • Dan

  06 februarie 2016 14:11

  Lupta continua! httpactiunea2012.ropozitia-oficiala-actiunea-2012-lupta-continua.html

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design