15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderul deputaților PSD explică de ce a fost respinsă cererea de arestare...

Liderul deputaților PSD explică de ce a fost respinsă cererea de arestare în cazul lui Ion Ochi

Deputații au ținut cont la votul cu privire la cererea de arestare preventivă a lui Ion Ochi, care a fost respinsă, de “argumentele juridice” ale deputatului, care “au reuşit să creeze un nivel de emulaţie suficient ca o parte dintre colegi să nu voteze”, a precizat liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu, citat de Mediafax

 

“Cred că expozeul domniei sale (al lui Ion Ochi – n.r.) a ridicat câteva semne de întrebare. Nu a fost, în opinia mea, un vot la fel de emoţional ca în cazul domnului Borbely, dar cred că, de data asta, argumentele juridice pe care le-a prezentat domnul Ochi au reuşit să creeze acel nivel de emulaţie suficient ca o parte din colegi să nu voteze”, a explicat Neacşu.

Neacşu a apreciat că o bună parte din grupurile parlamentare au reţineri când este vorba despre astfel de voturi, arătând că nu numai cei din PSD au reţineri.

“Acum a arunca anatema numai către un grup parlamentrar este facil, aritmetica asta este destul de discutabilă. Eu opinez că au fost colegi din toate grupurile parlamentare. Ştiţi că o bună parte din grupurile parlamentare au reţineri când este vorba despre astfel de voturi”, a adăugat Neacşu.

Citește și: Deputatul Ion Ochi a fost salvat de către colegi. Cererea DNA de arestare, respinsă

El a arătat că a votat pentru solicitarea Parchetului de arestare preventivă a lui Ochi şi consideră că punctul de vedere al Comisiei juridice, care a fost în favoarea cererii, reflectă adevărul.

Neacşu a mai spus că deputaţii PSD au avut o şedinţă de grup luni pe această temă şi s-a hotărât să se voteze în favoarea cererii de arestare preventivă.

“Noi am avut în discuţia şedinţei de grup de luni această temă, colegul nostru a venit şi a încercat să ne explice câteva argumente juridice, la un moment dat, în timpul expozeului l-am oprit, pentru că lucrurile respective nu sunt de natură a fi cunoscute nouă, noi nu suntem un organ jurisdicţional, motiv pentru care am hotărât să votăm în favoarea solicitării procurorului general”, a spus el.

Neacşu a adăugat că i-a recomandat lui Ochi să meargă în instanţă să-şi dovedească nevinovăţia şi nu în Parlament.

Întrebat dacă i-a cerut demisia lui Ochi, Neacşu a spus: “La un moment dat trebuie să recunosc că domnia sa a făcut o astfel de întrebare (dacă demisionează – n.r.). Demisia este un act unilateral, nu cred că pot să îmi permit să fac o astfel de precizare. Eu i-am recomandat să facă ce e bine pentru domnia sa”.

Citește și: Ion Ochi, despre acuzațiile DNA: Nu sunt vinovat

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, fiind înregistrate 108 voturi “pentru” şi 152 “împotrivă”, alte patru voturi fiind anulate.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Zece persoane suspecte de terorism au fost omorâte de armata israeliană în Cisiordania

Armata israeliană a declarat sâmbătă că a omorât zece persoane şi a arestat alte opt într-un raid asupra taberei Nur-Shams din apropierea oraşului Tulkarm...
Ultima oră
Pe aceeași temă