10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderii sindicali ai angajaților din penitenciare s-au întâlnit cu premierul Tudose pentru...

Liderii sindicali ai angajaților din penitenciare s-au întâlnit cu premierul Tudose pentru a negocia majorarea salarială de 15 la sută

UDATE 12,00:  Salariații din penitenciare ar putea beneficia de o majorare salarială de la data de 1 octombrie, conform discuțiilor purtate joi la sediul Guvernului, informează Digi 24.

O altă problemă, care deocamdată nu are soluție, este aceea a lipsei de personal, în acest moment fiind scoase la concurs 1200 de posturi în cadrul ANP.


Liderii sindicatelor din penitenciare au anunţat că se vor întâlni joi cu premierul Mihai Tudose, la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca să negocieze acordarea majorării salariale de până la 15 la sută pentru angajaţii din închisori, informează Mediafax.

Reprezentanţii sindicatelor din penitenciare au fost invitaţi joi, la ora 11.00, la o întâlnire cu premierul Mihai Tudose. Discuţia are loc la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a declanşării protestelor angajaţilor din penitenciare.

"Principala tema de discuţie va fi eliminarea discriminării salariale a angajaţilor din penitenciare şi acordarea majorării de până la 15% pe care toţi colegii din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au primit-o deja", se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Sindicatele din penitenciare au mai anunţat că vor propune identificarea unor soluţii pentru probleme de fond ale sistemului penitenciar precum condiţiile de lucru, deficitul de personal şi asigurarea unui buget care să acopere funcţionarea, dar şi proiectele de modernizare a închisorilor.

Totodată, sindicaliştii vor să discute şi despre solicitarea de modificare a statutului agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare şi a legii pensiilor de militare de stat.

Până la obţinerea unor rezultate concrete, protestele angajaţilor din penitenciare continuă.

Sindicatul Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) a anunţat că pe 17 august, în jur de 2.000 de persoane vor picheta Ministerul Justiţiei. Şi sindicaliştii din cadrul FSANP iau în considerare participarea la miting.

Discuţiile ministrului Justiţiei cu sindicaliştii ANP s-au axat pe condiţiile din închisori, în contextul deciziei pilot a CEDO din aprilie, potrivit căreia statul român are la dispoziţie şase luni pentru prezentarea unui calendar precis pentru punerea în aplicare a măsurilor adecvate pentru rezolvarea problemelor care au dus la încălcarea Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă