7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialLia Olguța Vasilescu: Am sperat în judecători corecți și s-a făcut dreptate

Lia Olguța Vasilescu: Am sperat în judecători corecți și s-a făcut dreptate

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, susține că judecătorii au făcut dreptate, după ce Tribunalul București a stabilit, marți, că procurorii anticorupție ar fi încălcat dreptul la apărare în dosarul de corupţie şi a constatat nulitatea relativă a actelor de urmărire penală.

„Am sperat în judecători corecți și s-a făcut dreptate! Nu știu câți dintre voi ați crezut atunci când spuneam că dosarul s-a instrumentat ilegal de la un cap la altul, cu scopul clar de a mă scoate din cursă electorală, în plină campanie. Vă mulțumesc celor care ați crezut în mine și m-ați susținut în cea mai grea perioadă din viața mea!”, a scris primarul Craiovei, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ea a declarat că îi mulțumește lui Ionuţ Cosmin Pîrvulescu, fost ziarist şi fost şef al Direcţiei de Relaţii Publice şi Mass-media din Primăria Craiova: „Și vreau să îi mulțumesc și lui Ionuț Pârvulescu pentru modul în care s-a comportat, iar acum e atacat pe nedrept de multe persoane care au înțeles că el a fost denunțător în cazul meu și că m-a înregistrat. A dat o declarație, luată în condiții ilegale de procuror, după cum a admis și instanță, și a fost înregistrat, la rândul lui, de altă persoană, tot în condiții ilegale. M-am convins în această perioada că instinctul meu nu prea greșește atunci când îmi aleg prietenii…”, a conchis ea.

Tribunalul Bucureşti a stabilit, marţi, că procurorii DNA ar fi încălcat, pe parcursul anchetei, dreptul la apărare al Liei Olguţa Vasilescu în dosarul de corupţie şi a constatat nulitatea relativă a actelor de urmărire penală, anchetatorii urmând să decidă, în cinci zile, dacă menţin dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

„Admite în parte cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela şi Vasilescu Lia Olguţa. Constată neregularitatea actului de sesizare a instanţei în ceea ce priveşte stabilirea obiectului şi limitelor judecăţii cu referire la inculpaţii Preda Radu Cosmin şi Popescu Elena Daniela. Constată nulitatea relativă a actelor de urmărire penală privind pe inculpata Vasilescu Lia Olguţa, prin încălcarea dreptului acesteia la apărare”, se arăta în decizia instanţei.

În martie 2016, primarul Lia Olguța Vasilescu a fost acuzată de luare de mită, spălare de bani, dar și folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani. Alături de Olguța, au mai fost acuzați administratorul public al Craiovei, Radu Cosmin Preda, dar și Elena Daniela Popescu, reprezentanta unui ONG.

  

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă