16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialLa o săptămână de la depunerea jurământului, Andreea Cosma, fiica baronului de...

La o săptămână de la depunerea jurământului, Andreea Cosma, fiica baronului de Prahova, nu a adus actele pentru validarea mandatului de deputat

Doi deputați PSD nu au depus în Parlament actele necesare pentru validarea mandatelor obținute, deși au depus jurământul în urmă cu o săptămână. Este vorba de Andreea Cosma, fiica fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și de un alt social-democrat, Răzvan Ion Ursu, informează Mediafax.

Comisia de validare a mandatelor obținute de Andreea Cosma și Răzvan Ion Ursu a solicitat aleșilor mai multe documente. În acest context, președintele PSD Prahova Bogdan Toader a declarat, pentru Mediafax, că „nu este sigur dacă îşi vor mai completa dosarele”, întrebat dacă filiala a stabilit un termen limită până la care cei doi deputaţi vor depune actele care lipsesc din dosarele analizate de Comisia de validare.

De asemenea, deputatul PSD Florin Iordache a precizat că niciunul dintre cei doi deputaţi nu şi-au completat dosarele de la ulltima întrunire a Comisiei de validare.

Camera Deputaţilor a validat până acum mandatele a 327 din cei 329 de deputaţi. 

„Amânarea validării mandatului unui deputat se propune de către Comisia de validare plenului Camerei Deputaţilor, pentru o dată ulterioară, dacă nu s-au putut clarifica, în termenul prevăzut, toate aspectele legate de soluţionarea unor contestaţii şi dacă deputatul în cauză nu a depus toate documentele cerute de legislaţia în vigoare pentru validarea mandatului său. În termen de cel mult 10 zile de la clarificarea problemelor care au justificat amânarea, Comisia de validare va propune validarea sau invalidarea mandatului, după caz”, se arată în Regulamentul Camerei Deputaţilor.


Citește și:  DEZVĂLUIRI. Candidați pătați pe listele PSD. Baronul penal de Prahova își bagă beizadeaua în Parlament. Andreea Cosma e judecată pentru complicitate la abuz în serviciu

În afară de lotul deja cunoscut al candidaților cu probleme penale, pe care conducerea Partidului Social-Democrat și l-a asumat public, în provincie, pe listele pentru alegerile parlamentare, se află numeroase persoane cu probleme de integritate.


Andreea Cosma şi Răzvan Ursu au intrat în Parlament în urma retragerii de pe listă a primarului comunei Cornu, Cornel Nanu şi a vicepreşedintelui Consilului Judeţean Prahova, Ludmila Sfârloagă. În locul lui Cornel Nanu, care este primar al comunei Cornu din 1989, devine deputat următorul de pe lista PSD, consilierul local Ploieşti, Răzvan Ursu, iar odată cu retragerea Ludmilei Sfârloagă, deputat ar deveni Andreea Cosma, fiica lui Mircea Cosma, fost preşedinte PSD Prahova.

Andreea Cosma este sora fostului deputat PSD Vlad Alexandru Cosma, condamnat la cinci ani de închisoare, alături de tatăl său, Mircea Cosma (fost preşedinte CJ Prahova), care a primit o pedeapsă de opt ani, fiind acuzaţi de atribuirea unor contracte, trafic de influenţă, dare de mită şi abuz în serviciu, decizia nefiind însă definitivă.

Andreea Cosma a fost trimisă în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, împreună cu fostul presedinte al CJ Prahova Florin Anghel (2004-2008), pentru vâzarea subevaluată a cazărmii „Ciuperceasca”, parte din activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN, Andreea Cosma fiind cercetata pentru complicitate la abuz in serviciu.

 

 

 

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...
Ultima oră
Pe aceeași temă