16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialKondyakov se întoarce? Posibila legătură dintre suspendarea preşedintelui, Rusia şi sectorul energetic

Kondyakov se întoarce? Posibila legătură dintre suspendarea preşedintelui, Rusia şi sectorul energetic

“Exista afirmatii despre structuri externe care au fost interesate in destabilizarea Romaniei si mentinerea ei intr-o zona gri, chiar daca devenise membra NATO si UE. Nu pot spune decat un singur lucru: priviti cu multa atentie afirmatile facute de fostul sef al SIE, Ioan Talpes. Este interesant, de asemenea, daca a fost vreo vizita a unui domn foarte important, Kondyakov, cu vreo doua-trei zile inainte de votul de suspendare dat de Parlament. Poate politicienii cu care s-a intalnit pot spune mai multe.” Declaraţia aparţine lui Traian Băsescu şi a fost făcută în 4 mai 2007, după prima suspedare, într-un interviu pentru România liberă. (Citeşte AICI tot interviul).

B1 TV a prezentat joi seara un document potrivit căruia Alexander Kondyakov, în 2007 director executiv al Novocom, un centru de analiza politica din Moscova care le asigura consultanta in domeniul informatiilor guvernului rus si presedintelui Putin, potrivit BBC, şi membru al Marii Loji Masonice Ruse (detalii AICI), a revenit în România, înainte de suspendarea lui Traian Băsescu. Mai exact, în perioada 25 mai-25 iunie, potrivit documentului prezentat de B1 TV. Potrivit lui Robert Turcescu, Kondyakov a fost şi consilierul ex-preşedintelui moldovean Vladimir Voronin.

Kondyakov este implicat în compania UNIO SA, cu sediul în Satu Mare. UNIO este un producător important de echipament industrial şi are contracte de furnizare de echipament cu societăţi din sectorul minier – CNH Petroşani, SNLO Târgu Jiu – şi cel energetic Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni sau Hidroelectrica.

În 2007, Aleksandr Kondyakov declara ca il cunoaste pe fostul sef al Administratiei Prezidentiale, Ioan Talpes, cu care s-ar fi intalnit de mai multe ori, atat in Rusia, cat si in Romania. Talpes a negat insa ca s-ar fi intalnit cu Kondyakov in Rusia si sustinea ca omul de afaceri rus i-a fost prezentat ca o persoana cu relatii foarte puternice la Kremlin, ceea ce s-a dovedit a fi fals. (Citeşte AICI mai mult) Alaturarea celor doua nume, Talpes si Kondyakov, a fost facuta de Traian Basescu, în interviul din “Romania libera”.

Ministrul de Externe Andrei Marga declara, încă de la preluarea mandatului, că relaţiile cu Rusia trebuie reîncălzite, că este necesară o relaţie de încredere şi că românii trebuie să fie mai bine informaţi despre Rusia de astăzi. “Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti. Doi prorectori conduc lumea: Putin si Ratzinger. Sunt multe acorduri cu Rusia, ele cam stau in rafturi. Trebuie sa facem ca si populatia din Rusia sa stie ce e Romania actuala si romanii sa stie ce este Rusia actuala”, spunea Marga. (Citeşte AICI mai mult).

 

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă