12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis nu figurează în cartea "Personalități de referință ale Sibiului". În...

Klaus Iohannis nu figurează în cartea “Personalități de referință ale Sibiului”. În schimb este inclus Dan Barna

Cel mai cunoscut sibian al momentului, președintele Klaus Iohannis, nu a fost inclus în cartea "Personalități de referință ale Sibiului", care va fi lansată oficial vineri, sub egida Universității "Lucian Blaga" (ULBS) din oraș, informează, miercuri, Agerpres.

Autoarea cărții este Ioana Bărbulescu iar coautor este purtătorul de cuvânt al ULBS, Teodor Boantă.

Întrebată de ce Klaus Iohannis nu face parte din această carte dedicată personalităților Sibiului, autoarea Ioana Bărbulescu a declarat că "eu am trimis solicitarea, fie nu a ajuns la el, fie a refuzat, nu pot să știu, nu am primit un răspuns la solicitarea mea".

În această carte apar, printre alții, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, preotul Constantin Necula, președintele USR, Dan Barna, rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, profesorul Ioan Bondrea, directorul Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu, actorul Constantin Chiriac, președintele Societății Române de Chirurgie Endovasculară, medicul Victor Costache, sau fostul prefect al județului Sibiu, Lucian Radu.

Această lucrare este o culegere de interviuri. Liderul USR, deputatul Dan Barna, explică în această carte de ce nu practică meseria sa, avocatura.

"Cariera mea a evoluat de la activist civic în organizații studențești și Salvați Copiii, spre consultant al Comisiei Europene, apoi antreprenor în domeniul fondurilor structurale, apoi secretar de stat în guvernul tehnocrat și în prezent politician și de foarte curând președinte USR. În oricare dintre etape, satisfacția principală o găsesc în a întâlni și a lucra cu oameni deosebiți, cu idealuri și ambiții benefice comunității. Poate de aceea nu practic avocatura, meseria mea, pentru că în proiecte întâlnești oameni cu idealuri și vise, într-o mai mare măsură decât în tribunale", declară Dan Barna, în cartea "Personalități de referință ale Sibiului". De asemenea, Barna spune că "iubește cărțile vechi, puzzle-ul, practică jocul de carlin, fiind vicecampion național".

Lansarea cărții va avea loc vineri, 24 noiembrie, în cadrul unei gale la care sunt invitate "personalități de elită din Sibiu", dar și cei care au fost intervievați, potrivit autorilor.

"Proiectul s-a desfășurat sub egida Universității 'Lucian Blaga' din Sibiu, care s-a alăturat, ca un garant al calității, sprijinind întreg procesul editorial", se mai arată în comunicatul de presă al universității sibiene.

Autorii nu au oferit detalii despre prețul cărții sau de unde se va putea cumpăra.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă