Klaus Iohannis: “Să vorbim despre impozitarea Bisericii mi se pare o aventură fiscală”

de Razvan Pritulescu , 15 iulie 2017 - stire actualizata la ora 16:11, 15 iulie 2017
Klaus Iohannis: “Să vorbim despre impozitarea Bisericii mi se pare o aventură fiscală”

"La acest moment, să vorbim despre impozitarea bisericilor mi se pare un fel de aventură fiscală", a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat despre ideea lansată de fostul consilier onorific al premierului Tudose, Eugen Teodorovici.

Şeful statului a spus că este nevoie de o discuţie "aprofundată", cu cei vizaţi, astfel încât să se poată veni cu un concept, însă lucrurile nu trebuie grăbite, transmite News.ro.

"Nu trebuie făcut un pas special și nu trebuie reinventată roata. Ceea ce am vrut să transmit și cred că a fost destul de clar este că avem nevoie de stabilitate și avem nevoie de predictibilitate", a mai spus Iohannis, după ce a participat la exercițiul Saber Guardian 2017 care a avut loc la Cincu.

El a subliniat că schimbările frecvente de abordare strategică în domeniul fiscal nu fac bine nimănui.

"Ele nu pot fi puse în practică într-un timp foarte scurt. Mediul de afaceri, dar și omul simplu vor să știe ce dorește statul și cum va face statul aceste lucruri. Asta înseamnă stabilitate și predictibilitate. Cu toții ne dorim creștere economică, dar nu prin măsuri care sunt nepregătite sau slab pregătite, în niciun caz nu vom obține acest obiectiv. Deci, încă o dată, predictibilitate, stabilitate — acestea trebuie garantate, indiferent cine guvernează, indiferent ce abordare are, aceste lucruri trebuie să prevaleze", a conchis șeful statului.

Consilierul premierului Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, a declarat, joi seara, la Digi 24, referindu-se la impozitarea Bisericii, că aceasta trebuie să înţeleagă că este nevoie de bani. „Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani", a subliniat Teodorovici, fost ministru de Finanţe.

Ulterior acestor afirmaţii, Teodorovici a fost demis de premierul Tudose.

 

Comentarii

 • Cezarul

  15 iulie 2017 21:30

  Adica cum , ceilalti care platesc taxe si impozite pentru a sustine statul sunt mai fraieri decat cei ce tot freaca o poveste de doua mii de ani fara nici un rezultat , in scimb cer si primesc multi bani si alte favoruri din partea aceluiasi stat ? Daca Teodorovici ar reusi , as vota pentru prima data cu PSD . P.S. Cred ca cealalta varianta este mai corecta biserica nu trebuie taxata nici impozitata , doar sa nu fie finantata da catre stat , asa cum a fost la inceputurile ei .

  raspunde comentariului
 • Voltaire în 1767

  15 iulie 2017 17:54

  Într-o scrisoare către regele Frederick al II- lea al Prusiei datată 5 Ianuarie 1767, Voltaire a scris despre religia creștină ." RELIGIA noastră este în mod sigur cea mai ridicolă, cea mai absurdă și cea mai criminală religie care a infectat vreodată această lume. Majestatea voastră ar face rasei umane un serviciu etern prin extirparea acestei INFAME SUPERSTIȚII, si nu ma refer la un serviciu pentru oamenii simpli, care pot fi luați oricînd peste piciorîn derîdere și care nu merită să fie educați, ci mă refer aici la oamenii onești, la oamenii care gîndesc, la oamenii care vor să gîndească ..... Regretul meu, acum cind mă apropii de sfîrșitul vieții este că nu vă pot ajuta în această nobilă acțiune, cea mai înaltă și respectabilă către care inteligența umană poate ținti ."

  raspunde comentariului
 • Dan T

  15 iulie 2017 17:22

  Adica cum aventura fiscala !?Biserica Ortodoxa va face greva fiscala si va indemna si enoriasii sa nu-si mai plateasca darile daca afacerile ei comerciale sunt impozitate !?In afara de frica de a nu pierde voturile trogloditilor nu pot intelege o astfel de atitudine din partea lui Iohannis. De la Dragnea era de asteptat.

  raspunde comentariului
 • Petru

  15 iulie 2017 16:27

  Si daca impozitarea bisericii este mult, mult intarziata, cum ramane mult stimate si iubite d-le Presedinte? Nu vedeti ce fac popii? Blandetea aceasta ciudata si tare interesata a domniei voastre se va dovedi mult mai toxica pt Romania decat isteria lui Ceausescu si Basescu la un loc.

  raspunde comentariului
 • ion

  15 iulie 2017 15:33

  In Franta Biserica face parastase, cununii, taie paduri vinde cherestea si plateste impozit pe profit precum orice firma..

  raspunde comentariului
 • dusu

  15 iulie 2017 14:15

  asta daca mai sta mult printre romini ii va intrece in jmekerie si va striga mai tare mindru ca s romin

  raspunde comentariului
  • Fantomas

   15 iulie 2017 18:45

   Deja acest lucru face. Dl. Iohannis crede ca poate repeta isprava. Prea putin plauzibil. Putinistii, raspoistii si altii sunt mult mai multi si mai smecheri. Si nici PNL-ul nu se simte bine...

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design